​Projecten un parc eòlic de vuit aerogeneradors a Riba-roja, Maials i Almatret

Les Basses Roges 2 és una central amb un pressupost de més de 35 milions d'euros

Imatge d'arxiu de les aspes d'un aerogenerador
Imatge d'arxiu de les aspes d'un aerogenerador | ACN
12 d'abril del 2023
Actualitzat a les 17:11h
El projecte de parc eòlic Les BassesRoges 2 sotmet a informaciópública, com apareix aquest dimecres al DOGC (Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya), l'autorització administrativa prèvia, l'autorització administrativa de construcció, l'autorització d'actuació específica d'interès públic en sòl no urbanitzable i avaluació d'impacte ambiental.

La central, de 48,80 MW de potència es projecta en terrenys de sòl no urbanitzable dels termes municipals de Maials i Almatret, a la comarca del Segrià, i de Riba-roja d'Ebre, a la comarca de la Riberad'Ebre. La promotora és EnergíasRenovables de Grian SL, amb seu social a Madrid. La inversió prevista és de 35.462.402,81 euros.

El parceòlic estarà compost de vuit aerogeneradors de 6,1 MW de potència unitària, amb tres pales de 158 metres de diàmetre de longitud i una alçada de boixa de 120,9 metres. L'evacuació de l'energia es farà amb línies soterradesd'interconnexió a 30 kV i es preveu connectar-lo a una subestació inexistent que connectarà a la subestacióAscó.

Les persones o entitats interessades o que es considerin afectades poden presentar al·legacions en el termini de trenta dies.