El Vendrell prepara un Sant Jordi farcit d'actes que també arribarà a Coma-ruga

Contacontes, presentacions de llibres, la segona edició de la Balconada i el Festival Coma-ruga literària, entre els destacats

El Vendrell viurà un Sant Jordi farcit d'actes.
El Vendrell viurà un Sant Jordi farcit d'actes. | TGNDigital
13 d'abril del 2023
Actualitzat a les 11:33h
El Vendrell celebrarà la diada de Sant Jordi 2023 amb un programa d'actes ben extens que durarà prop d'una setmana i que, per primera vegada, arribarà fins a Coma-ruga. Segons la regidora de Cultura, Sílvia Vaquero, l'objectiu és que la gent "surti al carrer" durant aquests dies, raó per la qual s'ha implicat en la celebració a diferents entitats, equipaments com la Biblioteca o "a un premi Josep Pla com és Gemma Ventura".

Entre el dilluns 17 i el dimecres 26 d'abril s'han programat diversos contacontes en diferents punts de la ciutat, així com presentacions de llibres. Màrius Serra presentarà 'La dona més pintada' el dia 18 al Museu Deu a les 18.00 hores, i Miguel Dalmau presentarà 'Pasolini. El último profeta' el dia 26 a l'Hotel Ra, a les 19.00 hores. Aquest serà l'acte inaugural de les jornades de literatura Transversal que es faran el 12 i 13 de maig.

Per segon any, un dels actes destacats serà la Balconada que presentarà Gemma Ventura el dimarts 18 a les 19.45 hores a la plaça Vella. Des de dos balcons de la plaça, Enric Cassasses, Teresa Colom, Lídia Pujol i Núria Martínez-Vernis faran un recital de poesia. Just abans, a les 19.30 hores, s'haurà fet el pregó de la lectura, a càrrec de la mateixa Gemma Ventura. 

Festival Coma-ruga literària

Una de les novetats destacades d'aquest any és que els actes de Sant Jordi arriben fins a Coma-ruga, on es farà el Festival Coma-ruga literària els dies 22 i 23 d'abril. L'associació de recent creació 'Coma-ruga literària', junt amb l'Ajuntament, han preparat presentacions de llibres, contacontes, concursos literaris i recitals de poesia que es faran tot el dia a la plaça dels Germans Trillas.

Durant el cap de setmana hi haurà parades de llibres i roses al carrer del Doctor Robert, mentre que el dia 23 es farà una secció de parades de llibres infantils al carrer de les Quatre Fonts de les 12.00 a les 13.00 hores. També cal destacar l'entrega de premis del concurs 'Tu ets essencial' del dia 22 a les dotze del migdia al mateix carrer de les Quatre Fonts. Hi han participat més de 300 alumnes vendrellencs.