Junts-Primàries recull un miler de firmes per «salvar les palmeres» de les platges

El partit va fer una recollida de signatures a Coma-ruga durant tres dies

Recollida de signatures en favor de les palmeres a les platges del Vendrell.
Recollida de signatures en favor de les palmeres a les platges del Vendrell. | Junts el Vendrell
13 d'abril del 2023
Actualitzat a la 13:45h
Junts-Primàries del Vendrell ha recollit prop d'un miler de signatures per demanar que no es retirin les palmeres de les platges del municipi. La formació va fer una recollida de signatures a la plaça dels Germans Trillas de Coma-ruga durant tres dies, coincidint amb la Setmana Santa.

La iniciativa s'ha tancat amb l'obtenció de mil firmes de ciutadans "que estan en desacord amb la retirada de 142 palmeres de les platges" del municipi, segons han afirmat a les xarxes socials. La retirada de les palmeres forma part del projecte de naturalització que ha elaborat el Ministeri de Transició Ecològica, a partir del pla de gestió del litoral de l'Ajuntament.

Des de Junts-Primàries s'oposen a la retirada d'aquestes palmeres, ja que creuen que són un símbol de les platges. Per contra, entitats ecologistes com el Geven creuen que cal potenciar la presència d'espècies autòctones com els tamarius, en lloc de les al·lòctones, com les palmeres. Partits com SP-ERC, per la seva banda, són partidaris d'una substitució progressiva de les palmeres que estan en mal estat per tamarius