Gir inesperat: no hi haurà magatzem de sofre a Montbrió del Camp

AFEPASA ha fet marxa enrere i ha demanat a l'Ajuntament la retirada del permís d'activitat

Panoràmica del municipi de Montbrió del Camp.
Panoràmica del municipi de Montbrió del Camp. | Ajuntament de Montbrió del Camp
13 d'abril del 2023
Actualitzat a les 15:10h
Montbrió del Camp no tindrà finalment un magatzem de sofre en gra a l'entrada del poble, segons ha avançat Canal Reus. L'empresa Azufrera y Fertilizantes Pallarès (AFEPASA) ha sol·licitat a l'Ajuntament del municipi la retirada i anul·lació de la petició de permís d'activitat que havia presentat.

L'alcaldessa de Montbrió del Camp, Carmina Blay, ha explicat que la decisió de no tirar endavant el magatzem de sofre ha estat de l'empresa, després de diverses reunions mantingudes entre el consistori i la companyia.

Tot i aturar la instal·lació del magatzem de sofre, la nau industrial continua sent propietat d'AFEPASA, que segons fonts municipals preveu desenvolupar un projecte d'urbanització.
 

Els veïns, en contra de la instal·lació del magatzem de sofre

En declaracions a Canal Reus, Blay ha assenyalat que "els tràmits estaven aturats a falta d'un sol informe, i tots fins ara eren positius". En aquest sentit, l'alcaldessa ha mostrat la seva satisfacció per la decisió de l'empresa d'escoltar els veïns.

Cal recordar que els veïns van rebutjar des d'un primer moment la instal·lació del magatzem de sofre, arribant a manifestar-se per mostrar el seu rebuig. Tot i això, el consistori no podia aturar el projecte, ja que tots els informes eren favorables.