Calafell ja ha presentat el pla d'emergència contra la sequera

L'Ajuntament espera ara la valoració de l'ACA, tenint en compte les discrepàncies de fons que mantenen

Calafell ja ha presentat el pla contra la sequera.
Calafell ja ha presentat el pla contra la sequera. | Ajuntament de Calafell
14 d'abril del 2023
Actualitzat a les 9:57h
Fonts de l'Ajuntament de Calafell han comunicat a TarragonaDigital que ja han presentat el pla d'emergència contra la sequera. El municipi baixpenedesenc era una de les poques poblacions de més de 20.000 habitants que encara no havia presentat el document. Ara, el pla d'emergència està en tràmit —com també ho està el del Vendrell— i caldrà veure si és acceptat o rebutjat per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA).

El consistori i l'ACA mantenen, de fet, les discrepàncies sobre la quota mensual de consum d'aigua provinent del minitransvasament de l'Ebre, que ja han suposat una multa de 900 euros per l'Ajuntament. Aquesta quota mensual fixa uns límits de consum que són més baixos a l'hivern i més elevats a l'estiu.

Però el creixement demogràfic dels últims anys ha fet que s'estiguin superant els límits els mesos de gener i febrer. L'ACA insta el consistori a solucionar aquest aspecte, però des de l'Ajuntament remarquen que la resta de mesos estan per sota dels límits establerts, i reclamen que es faci un còmput global.