Reus instal·la dues sirenes d'avís en cas d'accident químic

Les sirenes estan ubicades a l'edifici Tecnoparc i al Mercat del Camp

Imatge de la sirena ubicada al Mercat del Camp.
Imatge de la sirena ubicada al Mercat del Camp. | TarragonaDigital
19 d'abril del 2023
Actualitzat a les 10:06h
Reus per fi compta amb dues sirenesd'alerta de riscquímic en cas d'accident. La instal·lació d'aquestes dues sirenes es va acordar dins del marc de les modificacions i millores del renovat Plaseqta, en què el consistori reusenc va deixar palesa la necessitat que la capital del BaixCamp també disposés d'aquesta einad'avís a la població.

Així doncs, la Direcció General de ProteccióCivil del departament d'Interior ja ha instal·lat les dues sirenes d'avís a la població en cas d'accidentquímic. Una d'elles està situada a l'edifici del Tecnoparc, mentre que la segona s'ha ubicat al Mercat del Camp.

Els dos emplaçamentsescollits per a la seva instal·lació van ser acordats amb l'Ajuntament de Reus. La idea és que aquestes dues sirenes donin cobertura als barris del sud de la ciutat, els quals són els més pròxims als polígons industrials químics tarragonins.

Així doncs, els veïns i veïnes del MasPellicer, Mas Abelló, SantJosep Obrer, Mas Iglesias, Parcel·lesCases, barri Fortuny, Mas Carpa, Urbanització Pàmies i la zona del CIM del Camp són algunes de les àrees que queden cobertes en cas d'accident químic.

De moment s'ha fet la instal·lació dels aparells, però encara queda completar tota la infraestructura en el marc del desplegament de les noves sirenes estipulades al Plaseqta. Un cop instal·lades, la Xarxa d'Alarmes i Comunicacions de Protecció Civil les integrarà al sistema i entraran en funcionament.