1 de 10
Societat

Convoquen una nova protesta contra la zona taronja de Cunit

L'Assemblea Veïnal farà una concentració davant de l'Ajuntament

Un dels carrers on s'ha posat la zona taronja a Cunit. | ACN / Gemma Sánchez
per Redacció / M.G., Cunit | 20 d'abril de 2023 a les 12:14 |
La nova zona taronja que va entrar en funcionament a Cunit la passada Setmana Santa continua portant cua. Pel pròxim dissabte 29 d'abril s'ha convocat una concentració de protesta a les dotze del migdia al davant de l'Ajuntament. La convocatòria l'ha impulsat l'Assemblea Veïnal de Cunit, que aquests dies està penjant cartells de la mateixa per tot el municipi. 

L'associació veïnal creu que la zona taronja que s'ha implantat en diversos carrers de la zona marítima és "una nova taxa que suposa un fort increment de l'impost de circulació dels empadronats i un fort càstig pels que no ho estan". Lamenten que l'Ajuntament hagi pres aquesta mesura el mateix any que "hi ha una forta pujada dels tipus d'interès que encareix les hipoteques i que la cistella de la compra es troba més cara cada dia per la inflació".


Els convocants de la protesta també asseguren que molts carrers del municipi es troben en un estat de conservació dolent, amb "sots i esvorancs", i lamenten que el consistori prioritzi "implantar la zona taronja abans que arreglar els carrers". Per tot plegat han organitzat aquesta protesta per exigir que es faci marxa enrere i s'elimini la nova zona de pagament.

Activa els caps de setmana fins a l'estiu

La zona taronja de Cunit va entrar en funcionament la Setmana Santa i, fins a l'estiu, estarà activa els caps de setmana. A partir del 15 de juny, i durant tota la temporada alta, ja funcionarà cada dia de la setmana. El cost pels veïns que estan empadronats als carrers on hi ha l'aparcament regulat és de deu euros per tota la temporada, mentre que pels empadronats en una altra zona del municipi, és de 0,30 euros diaris. 

Pels veïns de segona residència, el consistori va acabar establint tres tarifes. Una tarifa de vint euros setmanals, una altra mensual de cinquanta euros, i una per a tota la temporada d'estiu, que és de setanta euros. Per als visitants, el cost és de sis euros per la franja de matí o tarda i de deu euros per tot el dia.
Participació