La Llotja de Reus, protagonista del cupó de l'ONCE de dimarts vinent

La presentació ha comptat amb una conferència del director general adjunt de Joc de l'ONCE

La institució il·lustrarà el cupó del 25 d'abril
La institució il·lustrarà el cupó del 25 d'abril | Cambra de Comerç de Reus
20 d'abril del 2023
Actualitzat a les 12:32h
L'ONCE homenatjarà la Llotja de Reus el pròxim 25 d'abril fent-la protagonista del cupó d'aquest dia. L'entitat ha fet entrega d'una imatge emmarcada del cupó que es distribuirà dimarts vinent al president de la Cambra de Comerç de Reus, Jordi Just. La presentació ha comptat amb una conferència del director general adjunt de Joc de la direcció general de l'ONCE, Patricio Cárceles.

Des de la Cambra es recorda que, l'any passat, la Llotja de Reus es va convertir en la primera de Catalunya i la quarta de l'Estat. Va fer-ho gràcies al reconeixement de llotja de referència per a la cotització de l'avellana, l'ametlla, la garrofa i els ous, quatre productes que, de fet, il·lustren una part del cupó de l'ONCE. Per a Jordi Just, aquest fet és "una demostració de la vigència de la institució més antiga de la ciutat, amb un ampli impacte sobre el seu territori d'influència".

Precisament el cupó del 25 d'abril, ha afegit el president, "corrobora la importància de la institució i la seva trajectòria a casa nostra". La llotja reusenca, que gestiona la Cambra, té el seu origen l'any 1309, quan Jaume II va concedir a la ciutat el privilegi de fer el Mercat dels Dilluns. S'ha sumat als aplaudiments el delegat de l'ONCE a Catalunya, Enric Botí, afirmant que "és una satisfacció que la Llotja sigui protagonista del nostre cupó".

"Estem al costat del teixit productiu i de les persones de casa nostra i volem contribuir a fer una societat més pròspera, justa i inclusiva", ha afegit. Durant l'acte de presentació, Patricio Cárceles ha pronunciat la xerrada Grup Social ONCE, un model únic al món a la mateixa Llotja de Reus. Ha subratllat que compta amb més de 72.000 persones afiliades a les quals es presta ajut i per a les quals es creen llocs de feina.

Ha recordat que el cupó diari de l'ONCE posa en joc un premi de 500.000 euros i 49 premis de 35.000 euros entre altres. Alhora, ha volgut deixar clar que, als cupons, l'ONCE "des del seu disseny fins a la seva comercialització, implementa controls per neutralitzar consums descontrolats". Es tracta de butlletes que comercialitzen més de 19.000 venedors a tot l'Estat, 2.400 dels quals, a Catalunya.