Reus obre una nova convocatòria d'ajuts a empreses i emprenedors

Està dirigida a nous negocis o al traspàs d'empreses existents amb un màxim de 2.500 euros de subvenció

La convocatòria té un pressupost total de 85.000 euros
La convocatòria té un pressupost total de 85.000 euros | Laia Solanellas
20 d'abril del 2023
Actualitzat a les 15:59h
L'Ajuntament de Reus ha obert una nova convocatòria de subvencions a les empreses i els emprenedors "per afavorir l'impuls i la dinamització econòmica". Es tracta d'ajuts que atorga la regidoria d'Empresa i Ocupació amb un pressupost total de 85.000 euros. La convocatòria s'ha obert aquest dijous i es tancarà l'1 d'octubre.

Hi ha dues línies d'ajuts, per una banda, una dedicada a la creació i establiment d'empreses a Reus. A més de ser empreses de nova creació, les candidates cal que hagin dut a terme una inversió mínima de 5.000 euros per posar-se en marxa. És la principal línia de subvenció, amb una partida de 65.000 euros, més del 75% del total, que podran ampliar-se "en funció de les sol·licituds rebudes i de les disponibilitats pressupostàries".

La segona línia de subvencions, que compta amb els 20.000 euros de pressupost restants, es dirigeix a fomentar "el manteniment d'un establiment o negoci a través d'un traspàs". També es demana complir el requisit d'haver invertit almenys 5.000 euros en "despeses subvencionables". Un altre requisit és que s'hagi adquirit un negoci que ja estigui en funcionament per continuar la seva activitat econòmica al mateix establiment.

En totes dues línies de subvenció, l'ajut màxim que es podrà rebre són 2.500 euros si la inversió s'ha fet en àmbits com projectes tècnics d'enginyeria, d'interiorisme, de decoració o d'arquitectura. També es podrà subvencionar obres, instal·lacions, mobiliari o equipament tècnic entre altres. Per obtenir la subvenció també serà necessari participar en "una sessió d'assessorament per incorporar criteris d'impacte social, econòmic i mediambiental als negocis", organitzada des de la regidoria.