Setge als productes irregulars de telefonia mòbil a Calafell

La Guàrdia Civil confisca més de 2.000 articles en diferents basars i botigues de recanvis

Inspecció de la Guàrdia Civil en comerços de telefonia de Calafell.
Inspecció de la Guàrdia Civil en comerços de telefonia de Calafell. | Guàrdia Civil
21 d'abril del 2023
Actualitzat a les 12:24h
La Guàrdia Civil ha confiscat més de 2.000 productes irregulars de telefonia mòbil en una operació que s'ha fet en diversos comerços de Calafell. Les inspeccions s'han dut a terme en basars i botigues de recanvis de telefonia, per verificar la traçabilitat dels productes i la seva procedència lícita.

Els articles de procedència irregular que s'han precintat tenien una valoració econòmica de més de 13.000 euros, i "no complien els requisits necessaris per a la seva legal comercialització", segons el cos policial. Alguns no tenien el preceptiu control de qualitat i seguretat, mentre que altres mancaven dels documents duaners que emparen la seva importació legal. 

El material ha quedat a disposició de l'Administració de Duanes de Tarragona. En total s'han posat quatre denúncies d'acord amb la llei de Repressió del Contraban, i dues denúncies més per irregularitats en l'expedició i requisits del tiquet de compra. Des de la Guàrdia Civil remarquen que aquestes pràctiques són "perjudicials tant per al conjunt de la ciutadania com per al comerç que sí que compleix degudament amb les obligacions legals del mercat".