El Nàstic perd amb polèmica contra l'Atlètic Balears i es complica la vida

Els grana perden per la mínima en un duel on s'avancen però són remuntats. Un gol anul·lat a Manu Garcia en el minut 95 provoca la polèmica i acaba amb el porter expulsat

Els grana han acabat el partit molt enfadats amb l'actuació arbitral
Els grana han acabat el partit molt enfadats amb l'actuació arbitral | CD Atlético Baleares
23 d'abril del 2023
Actualitzat a les 14:59h
El Nàstic de Tarragona ha perdut al camp de l'Atlètic Balears (2-1) en un duel d'alta intensitat dins i fora del terreny de joc. Els grana han caigut amb polèmica després que Manu Garcia, quan pujava a rematar la darrera jugada, ha vist com li anul·laven un gol per mans. Aquesta derrota provoca que els grana vegin com el descens es pot apropar quan queden cinc jornades per al final de la temporada.

Pablo torna a marcar

La derrota al camp de l'Atlètic Balears ha deixat una única nota positiva per als tarragonins: el retorn golejador de Pablo Fernández. El davanter asturià avançava els grana en el minut 28 després d'una centrada de Joan Oriol que rematava al fons de la xarxa de cap. Els jugadors locals reclamaven fora de joc, però l'asturià estava habilitat en el moment de la centrada i el col·legiat ha donat validesa a la diana de forma correcta.

El gol donava ales a un Nàstic que confirmava així el bon inici d'encontre on es mostrava còmode i segur sobre la gespa. No ha estat fins a la segona meitat quan els locals han capgirat el marcador abans de la gran polèmica. El local Dioni realitzava un xut des de la frontal i Xisco, aprofitant una mitja caiguda d'Eric Montes, s'avançava per enviar l'esfèric al fons de la xarxa en el minut 61.

El conjunt balear, que acumulava set jornades sense perdre, ha confirmat el dolç moment insistint per trobar un gol del triomf que ha arribat mitjançant Dioni. Una excel·lent rematada de cap del pitxitxi local acabava amb la pilota al fons de la xarxa en el minut 69. Dani Vidal ha sacsejat l'equip, ha buscat el gol de l'empat i l'ha trobat en el minut 95, però li han anul·lat.

La polèmica està servida

Una penjada a l'olla d'Oriol en el minut 95 amb Manu Garcia pujant a rematar ha acabat amb un refús que ha impactat en la cara del porter, enviant l'esfèric al fons de la porteria local. Antonio Monter Solans, col·legiat de l'encontre, girava el cos per indicar el cercle central, però ha rebut instruccions des de la banda per anul·lar el gol per mans de Manu. L'assistent ni s'ha dirigit corrent al cercle central ni ha aixecat la banderola indicant cap infracció.

Analitzant la repetició fotograma a fotograma tot sembla indicar que la pilota impacta directament a la cara de Manu i el gol hauria d'haver estat legal. Només hi ha un mínim marge de dubte d'haver desviat lleugerament la pilota amb la mà per protegir-se de l'impacte a la cara que no queda aclarit ni amb la repetició fotograma a fotograma. Aquest fet impossibilitaria que l'àrbitre assistent, que es trobava a uns 25 metres de la jugada, ho hagi pogut veure en directe.

El porter grana ha protestat molt la decisió i ha acabat expulsat, fet que l'impossibilitarà jugar (com a mínim) el pròxim encontre davant el Real Uniónde Irúndiumenge a les 17.00 hores. Fins aleshores, els tarragonins es quedaran amb 43 punts i sabent que encara poden complicar-se la vida per acabar la campanya amb la permanència garantida.

FITXA TÈCNICA
Atlètic Balears

Díaz, Laure, Baró, Iñaki, Tropi (Xisco 53'), Nieto (Cordero 88'), Navarro, Dioni (Julio 87'), De Vega (Ramon 74'), Narro (Miguelete 74') i Petcoff
Gimnàstic
Manu, Tirlea, Quintanilla, Trilles, Oriol, Montalvo (Del Campo 75'), Gorostidi (MontesArce 46'), Rey (Álvarez 79'), M. Fernández (Andy 62'), Guillermo i P. Fernández (Lupu 62')
Gols
0-1 / P. Fernández (28')
1-1 / Xisco (61')
2-1 / Dioni (96')
Targetes grogues
Per als locals Xisco (81'), Petcoff (88'), Julio (89') i per als visitants Gorostidi (23'), Trilles (41'), Montalvo (45'), Rey (66'), Quintanilla (71'), MontesArce (90')