Demanen al govern de la Bisbal que es comprometi a no impulsar el polígon dels Masots

El GEPEC-EdC veu declaracions contradictòries a l'executiu bisbalenc

Imatge virtual de com seria el nou polígon de la Bisbal del Penedès.
Imatge virtual de com seria el nou polígon de la Bisbal del Penedès. | GEPEC-EdC
Redacció / M.G.
24 d'abril del 2023
Actualitzat a les 10:00h
El Grup d'Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans-Ecologistes de Catalunya (GEPEC-EdC) ha demanat a l'equip de govern de la Bisbal del Penedès "un document de compromís on es detalli que no es construirà cap nou polígon a la zona dels Masots en un futur". Els ecologistes, que ja han mostrat la seva oposició al projecte per fer un nou polígon al municipi, reiteren que la comarca "no necessita la construcció de nous polígons logístics amb empreses que puguin generar un alt grau d’impacte paisatgístic i mediambiental".

Des del GEPEC demanen aquest compromís per escrit de l'executiu bisbalenc perquè veuen contradiccions en les seves declaracions. Els ecologistes remarquen "les diferents posicions que ha anat adoptant l'equip de govern en relació amb aquest projecte al llarg del temps". Així, tot i que el consistori ha explicitat que el projecte presentat "no encaixa" amb el municipi, recorden que l'Ajuntament continua apostant per desenvolupar activitat logística a la Bisbal.

Per això temen que el polígon "s'acabi construint igualment". El GEPEC recorda que aquest projecte preveia fer "naus de més de 30 metres d'alçada a l'única zona natural existent actualment entre el nucli de la població i els polígons industrials" que ja disposa el municipi. El grup d'estudi és partidari d'adequar les naus ja existents que hi ha als polígons actuals, "aprofitant així els terrenys urbanitzables disponibles i promovent empreses que aportin una ocupació de qualitat, compromeses amb el medi ambient i el territori".