Ricomà proposa una gran avinguda per unir SPiSP i el centre de TGN

El candidat a la reelecció assegura que "és importantíssim dignificar aquesta entrada i crear un itinerari segur per als vianants i els vehicles de mobilitat personal"

Recreació de l'avinguda que proposa Esquerra per unir el centre de Tarragona amb Sant Pere i Sant Pau.
Recreació de l'avinguda que proposa Esquerra per unir el centre de Tarragona amb Sant Pere i Sant Pau. | Cedida
24 d'abril del 2023
Actualitzat a les 15:12h
Pau Ricomà, candidat a la alcaldia de Tarragona per Esquerra, proposa que Sant Pere i Sant Pau quedi connectat amb l'avinguda Andorra amb voreres amples i un carril bici. L'objectiu, segons ha explicat, és millorar la connectivitat entre el barri cooperativista i el centre de la ciutat.

En aquest sentit, Ricomà ha destacat que "és importantíssim dignificar aquesta entrada de Tarragona i crear un itinerari segur per als vianants i els vehicles de mobilitat personal fins a Sant Pere i Sant Pau, cap a l'avinguda dels Països Catalans i el Campus Sescelades de la Universitat Rovira i Virgili".
 

Desenvolupament del PP1

L'alcalde ha detallat que les actuacions formaran part del desenvolupament del nou sector de creixement en aquesta zona, el PP1. La inversió aniria a càrrec l'Ajuntament i suposarà "l'inici de la transformació de l'N-240 en una avinguda". Sobre el PP1, Ricomà ha recordat que "ja està molt madur".

En aquest sentit, ha assenyalat que algunes de les millores que revitalitzaran la zona són la creació d'un nou barri, un aparcament dissuasiu i la instal·lació d'un semàfor nou que servirà perquè els vianants puguin creuar de forma segura entre el nou barri que es generi al PP1, l'entorn de Sant Pere i Sant Pau i la zona de Joan XXIII.

"Els vianants que volen travessar la carretera en aquest punt o se la juguen molt o han de fer un gran tomb fins a l'avinguda Andorra, a tocar de l'avinguda Catalunya", ha remarcat Ricomà.
 

Pavimentació de l'avinguda Andorra

L'alcalde ha afegit que "el km0 de totes aquestes actuacions és la plaça Imperial Tarraco perquè s'iniciarà el projecte de nova pavimentació de l'avinguda Andorra, que inclou carril bici, reductors de velocitat i nous passos per a vianants. Aquest carril bici connectarà el carril educatiu ja existent amb Sescelades".

Ricomà ha afirmat que "aquesta transformació urbana no quedarà aquí, volem arribar fins a Sant Salvador i per això el traspàs de l'N-240 formarà part de la pròxima negociació amb l'Estat perquè el que volem és que el futur es pugui anar en bici o a peu amb seguretat amb voreres adequades i carrils bici que aniran des de l'avinguda Andorra fins al barri".