Junts es compromet a fer que la cita prèvia deixi de ser obligatòria a Reus

Teresa Pallarès també planteja traslladar l'OAC i centralitzar tots els serveis municipals d'atenció al públic

Consideren que cal garantir l'accés de la ciutadania amb menys habilitat per fer tràmits telemàtics
Consideren que cal garantir l'accés de la ciutadania amb menys habilitat per fer tràmits telemàtics | Jordi Olària Gras
25 d'abril del 2023
Actualitzat a la 13:56h
Junts per Reus continua presentant compromisos electorals i, aquest dimarts, s'ha centrat en l'atenció ciutadana. La promesa de la futura cap de llista, Teresa Pallarès, és que la cita prèvia deixi de ser un requisit necessari per accedit als serveis d'atenció al públic. Una mesura que aniria acompanyada, segons ha plantejat, d'un possible trasllat de serveis com l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament a una nova localització o la centralització de totes les àrees d'atenció al públic.

L'objectiu és tenir "un Ajuntament proper i accessible al dia a dia dels ciutadans", ha resumit. De fet, ha assegurat que "durant els primers cent dies del nostre mandat farem possible l'eliminació de l'obligació de la cita prèvia". "Això no vol dir que eliminem la cita prèvia", ha aclarit, sinó que la idea és "tenir la possibilitat d'anar a l'Ajuntament a fer algun tràmit en un horari en el qual t'hauràs d'esperar, però tindràs la possibilitat de no haver passat per aquests tràmits".

Una possibilitat seria reservar una sèrie d'hores diàries o setmanals a aquesta via d'accés, o algun espai concret, com una de les taules de cada servei d'atenció. La mesura està pensada, segons ha aclarit, per a col·lectius que tinguin dificultat per demanar cita a través dels webs municipals. Pallarès assegura que, amb aquesta proposta, "hi ha un doble objectiu", començant perquè tothom pugui accedir als tràmits municipals, independentment de la seva competència a internet.

En segon lloc, "ens obligarà a reorganitzar tot el servei d'atenció a la ciutadania, a prioritzar i, fins i tot, penso en un nou espai on aquests serveis siguin molt més accessibles". La candidatura es planteja fer encara un pas més, "a mitjà termini, com la centralització en un únic espai de l'atenció al públic". Tot plegat, segons ha subratllat Pallarès, es treballarà en coordinació amb els treballadors municipals que treballen en aquests serveis.