Antifrau arxiva les denúncies contra la gestió de l'Ajuntament de Montblanc

Pep Andreu, l'alcalde, reclama «que l'oposició es retracti de les denúncies que tenen com a objectiu embrutar el seu nom i qüestionar la seva gestió»

Imatge de l'edifici de l'Ajuntament de Montblanc
Imatge de l'edifici de l'Ajuntament de Montblanc | Albert Oliva
26 d'abril del 2023
Actualitzat a la 13:05h
L’Oficina Antifrau de Catalunya ha arxivat les denúncies que van ser presentades des de l’oposició contra la gestió de l’Ajuntament de Montblanc al considerar que no s’han produït irregularitats. En primer lloc, la denúncia tramesa des de l’oposició davant l’Oficina Antifrau de Catalunya sobre presumptes irregularitats en la contractació pública de serveis d’arquitectura i en l’adjudicació de les obres de la torre de Cal Masalles de Montblanc ha estat arxivada.

La resolució de l’Oficina Antifrau indica que la decisió s’ha adoptat després de «comprovar que els treballs realitzats sobre la torre s’han portat a terme, principalment, per la brigada municipal, i que els altres treballs (partides fusteria, serralleria i electricitat), s’han realitzat per una pluralitat d’industrials mitjançant contractes menors».

En segon lloc, pel que fa a les denuncies en les què l’oposició qüestionava davant l’Oficina Antifrau de Catalunya, la contractació de cinc proveïdors per part de l’Ajuntament de Montblanc. En concret, la denúncia presentada el 24 d’agost de 2022 davant l’Oficina Antifrau de Barcelona considerava que l’Ajuntament de Montblanc hauria comès presumptes irregularitats en l’àmbit de la contractació pública en la contractació de cinc proveïdors.

La resolució de l’esmentat òrgan de la Generalitat de Catalunya considera que «no s’han constatat indicis suficients per considerar un possible cas concret susceptible de ser investigat per l’Oficina Antifrau. Tanmateix, l’esmentat òrgan sí que adverteix a l’Ajuntament de Montblanc a procedir a l’inici dels procediments ordinaris previstos per la LCSP que respectin els principis de concurrència i publicitat, d’acord amb el valor estimat dels contractes; sens perjudici de la possibilitat d’utilitzar el contracte menor, amb caràcter excepcional i amb els requisits i limitacions establerts en la normativa vigent».
 

«Que es retractin»

L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, destaca «l'arxivament d'ambdues actuacions prèvies, obertes des de l'Oficina Antifrau de Catalunya, fruit de preguntes fetes al ple per part dels portaveus Oriol Pallissó i Marc Vinya, el qual, també va admetre en el ple, la presentació de la denúncia a Antifrau». Així mateix el batlle reclama «que es retractin de les denúncies efectuades que únicament tenien un objectiu: embrutar el meu nom i qüestionar la meva gestió com alcalde de Montblanc».