Les roses tornen a agafar el protagonisme al Centre de Lectura de Reus

El Concurs Exposició Nacional de Roses se celebrarà del 6 al 8 de maig

El Centre de Lectura acull un any més l'esdeveniment.
El Centre de Lectura acull un any més l'esdeveniment. | Laia Solanellas
26 d'abril del 2023
Actualitzat a la 13:35h
Les roses tornaran a ser les protagonistes durant tres dies al Centre de Lectura de Reus. El ConcursExposició Nacional de Roses omplirà de color i olor l'emblemàtic espai de la capital del Baix Camp en la que serà la 76a edició de l'esdeveniment.

El certamen és una oportunitat única per conèixer les diverses varietats d'aquesta flor i reuneix cada any milers de persones que no es volen perdre aquest espectacle únic. L'any 2022 l'esdeveniment va tornar, després d'un any d'aturada obligada per la pandèmia, i ho va fer amb la participació de 65 concursants i més de 9.000 visitants.

El cartell d'enguany ha estat creat pel pintor reusenc Josep Maria Gort Juanpere, amb una imatge surrealista i onírica, tal com caracteritza la seva obra.

Novetats al concurs de roses de Reus 2023


Aquest 2023, el ConcursExposició Nacional de Roses de Reus presenta una novetat. Es tracta de la primera convocatòria del ConcursPopular de Roses, una modalitat adreçada a captar noves persones que no hagin pres part mai abans al concurs.

Aquest certamen és el més antic de la seva modalitat de Catalunya, i aquesta novetat s'hi ha de sumar les ja tradicionals: el ConcursExposició Nacional i el 37è Concurs de ComposicionsFlorals.

L'esdeveniment vol entrar a les xarxes socials amb més força i és per això que enguany també s'ha creat un concurs a Instagram. Es premiarà la millor fotografia de roses que es pengi en aquesta xarxa social amb l'etiqueta #rosesCLR2023.

El programa d'activitats també tindrà la tradicionalglosa del certamen, la qual enguany serà pronunciada per l'expresident del Parlament de Catalunya i reusenc, Ernest Benach. Serà llavors, també, quan es donaran a conèixer els premiats.

El certamen se celebrarà del 6 al 8 de maig i l'entrada per accedir-hi tindrà un preu de 3 euros, amb una rebaixa d'1,5 euros per als jubilats. També es podrà veure una exposició de fotografies dels membres de Fotocat.cat al vestíbul del TeatreBartrina.
 

Programa del 76è Concurs Exposició Nacional de Roses


Dissabte 6 de maig

12.30: glosa del certamen a càrrec d’Ernest Benach, veredicte del jurat i repartiment de premis. La cloenda de l’acte anirà a de l’Orfeó Reusenc.
17.00-21.30: exposició oberta al públic.
18.00-20.00: actuacions a l’escenari del Teatre Bartrina d’alumnes de l’Escola de Dansa del Centre de Lectura, amb motiu del seu 75è aniversari.
18.00: demostració d’ikebanes, art japonès d’arranjament florals, a càrrec de Marta Ferré (entrada lliure).

Diumenge 7 de maig


D’11.00 a 13.30 i de 17.00 a 21.30: exposició oberta al públic.
18.00-20.00: actuacions a l’escenari del Teatre Bartrina a càrrec de l’Escola de Dansa del Centre de Lectura, amb motiu del seu 75è aniversari.
18.00: projecció del documental El color de la Mediterrània, una producció dels Amics de les Roses de Sant Feliu de Llobregat (entrada lliure).

Dilluns 8 de maig


De 10.00 a 13.30 i de 16.00 a 21.00: exposició oberta al públic.
18.00: demostració pràctica «Flors amb ànima de la botànica», a càrrec de Núria Robert (entrada lliure).