El mil·lenari haurà d'esperar: ajornen la celebració a Marmellar pel risc d'incendi

La manca de pluges fa inviable dur a terme la festa dels mil anys aquest mes de maig

27 d'abril del 2023
Actualitzat a les 9:54h
Una panoràmica de Marmellar
Una panoràmica de Marmellar | Mike McBey/ Viquipèdia
Marmellar no podrà celebrar el seu mil·lenari aquest 14 de maig com estava previst. Des de l'organització de l'acte han confirmat a TarragonaDigital que la situació meteorològica actual i el risc d'incendi han obligat a ajornar la celebració, en la qual hi havien de prendre part unes 500 persones. 

"Els Agents Rurals ens han dit que les seves prediccions per a les dues pròximes setmanes no inclouen episodis de pluja, amb la qual cosa no es podrà fer l'acte", ha explicat Jordi Casas, descendent de Marmellar i principal impulsor de la festa. En un primer moment, la celebració preveia fer una paella popular al costat del poble deshabitat, tot i que aquest acte ja s'havia descartat pel risc d'incendi.

Però el poblet es troba en una zona del municipi del Montmell on hi ha molta vegetació. De fet, és habitual que cada any es tanquin en algun moment els accessos al massís del Montmell-Marmellar pel risc d'incendi quan hi ha fortes onades de calor. Per aquest motiu no era recomanable que, en la situació actual, es congreguessin prop de 500 persones.

L'objectiu ara dels organitzadors, entre els quals també hi ha l'Ajuntament del Montmell, és fer la festa del mil·lenari a principis d'octubre. Dependrà, això sí, que en els pròxims mesos es produeixin les esperades pluges que, per ara, no arriben. La celebració del mil·lenari es va decidir fer aquest any perquè el primer document en el qual figura el nom de Marmellar data del 1023. El poble està deshabitat des de principis dels anys seixanta.