Unió de Pagesos farà una tractorada davant la subdelegació del govern de Tarragona

La protesta contra l'increment de la burocràcia tindrà lloc el pròxim 9 de maig al matí

Els tractors sortiran de Falset, Reus, Valls i el Morell.
Els tractors sortiran de Falset, Reus, Valls i el Morell. | ACN
28 d'abril del 2023
Actualitzat a les 12:20h
Unió de Pagesos (UP) ha convocat una tractorada el pròxim dimarts 9 de maig davant la subdelegació del govern espanyol a Tarragona per mostrar el seu rebuig a "l'augment de burocràcia i de paperassa" per part de l'administració. Des del sindicat també estan molestos per la digitalització del Quadern Integrat d'Explotació (QIE).

El responsable de Sectors Agrícoles d'Unió de Pagesos, Miquel Piñol, ha assegurat que aquesta burocràcia els fa estar "més temps a l'oficina que al camp treballant". D'altra banda, el sindicat ha denunciat que cada vegada poden utilitzar menys tipus de fitosanitaris, un fet que els fa perdre "competitivitat" segons Rafel Verdiell, membre d'UP de les Terres de l'Ebre.

Les concentracions amb tractors sortiran des de Falset, Reus, Valls i el Morell per arribar a les onze del matí a Tarragona.
 

Reducció dels fitosanitaris

El sindicat agrari ha indicat que només poden fer servir un terç dels productes que es fan servir en altres zones agrícoles i que la Unió Europea, a través de la iniciativa 'Del camp a la taula', els obliga a reduir el 50% dels fitosanitaris el 2030.

També que s'està treballant una normativa perquè no es puguin aplicar aquests tipus de productes als espais protegits, tampoc si són ecològics. Una mesura que, segons Unió de Pagesos, afectaria el 70% del territori. "És un autèntic desgavell", ha resumit Verdiell.

El sindicalista ha remarcat que aquesta reducció de fitosanitaris està comportant que hi hagi plagues que siguin "incontrolables" i ha pronosticat que representarà una davallada de la producció i, per tant, una pujada de la inflació.