L'Ajuntament de Tarragona aprova la nova licitació del contracte de la brossa

La votació s'ha decidit amb el vot de qualitat de l'alcalde, ja que s'ha produït un empat

La licitació del nou contracte de la brossa està valorada en 214 milions d'euros.
La licitació del nou contracte de la brossa està valorada en 214 milions d'euros. | Ajuntament de Tarragona
28 d'abril del 2023
Actualitzat a les 15:31h
El ple de l'Ajuntament de Tarragona, celebrat aquest divendres, ha aprovat, gràcies al vot de qualitat de l'alcalde, la nova licitació del contracte de recollida de residus i neteja viària, que ja s'havia licitat l‘últim trimestre del 2022 i que llavors va quedar desert.

En aquesta segona licitació, segons ha defensat el govern municipal, "es manté la filosofia, però s'estableixen canvis econòmics per fer front a la inflació i increments de preus i alhora recull els eixos principals resultants del procés participatiu de neteja".

Entre el públic, hi havia treballadors i representants sindicals de l'empresa, que en aprovar-se la nova licitació han marxat del ple entre protestes. El president del comitè d'empresa, Ángel Martín de Sande, ha titllat la situació de "vergonyosa" i ha dit que "ja ens veurem".

Així mateix, durant el ple d'aquest divendres també s'ha aprovat la continuïtat de l'actual contracte de neteja fins que s'adjudiqui la nova licitació.
 

Un contracte valorat en més de 210 milions d'euros

Els principals canvis realitzats respecte de la primera licitació han estat un increment des del primer any dels recursos per a la recollida selectiva, un increment del percentatge de despeses generals; una més llarga amortització de les obres del parc de maquinària municipal i finalment, també s'allarga la vigència del contracte a 10 anys, en comptes de nou.

Així mateix, també s'incorpora el servei de platges amb el servei de neteja per tal d'optimitzar recursos. El valor total del contracte és de 214 milions d'euros durant deu anys.