Joan Cornet: «L'empresa CEMSSA ha desmillorat tots els serveis que abans feia EcoBP»

El candidat d'Ara Pacte Local a Calafell respon el qüestionari de TarragonaDigital pel 28-M

Joan Cornet encapçala la llista d'Ara Pacte Local a Calafell.
Joan Cornet encapçala la llista d'Ara Pacte Local a Calafell. | Cedida
03 de maig del 2023
El Doctor Joan Cornet és una de les cares més reconeixibles de l'àmbit de la salut a Calafell. Des del 1989 forma part de l'Àrea Bàsica de Salut (ABS) d'aquest municipi, i va ser president de Metges de Catalunya a Tarragona durant setze anys.

Cornet ha decidit fer el salt a la política i presentar-se per primera vegada com a alcaldable amb la plataforma Ara Pacte Local, on també hi ha Convergents. Aquestes són les propostes que té per Calafell i que ha transmès a través del qüestionari de TarragonaDigital.

—Quina ha de ser la principal prioritat de Calafell el pròxim mandat?

—Arreglar les xarxes d'aigua (es perd un 48%), evitar la regressió de la platja, revisar el pla de mobilitat, arreglar la xarxa viària, posar en marxa un pla per evitar ocupacions de locals i habitatges, així com fer un cens de totes les ocupacions actuals pel seu control. També actuar sobre el Top Manta, evitant l'ocupació actual davant dels comerços i traslladant-los a zones no comercials.

—Quines mancances cal resoldre al nucli de Segur?

—Hi ha moltes mancances, entre altres, la falta de caixers i sucursals bancàries, arreglar tota la xarxa viària (carrers, il·luminació, clavegueram, així com el sistema de desguàs en temps de pluja), fer un carril bici al litoral, condicionar el camí que va de Valldemar a Calafell parc, revisar el projecte del mercat municipal de Segur, en sanitat fer possible un centre d'urgències de 24 hores i amb metge també els divendres, i posar un local de policia local permanent de 24 hores.

—Es pot revertir el descens d'activitat al nucli del poble?

—Sí, es clar, es pot posar més competències municipals a l'Ajuntament del Poble, dotar d'ajuts fiscals els emprenedors que es posin al poble i els que ja hi són, perquè ampliïn la seva activitat. Fer el Castell més atractiu i accessible perquè, juntament amb el poblat Ibèric i l'ermita de Sant Miquel, puguin interessar els 'Tour operadors', i facin una ruta per portar turisme tant nacional com estranger, creant-se així més comerç.

—Quines solucions veu per lluitar contra la regressió del litoral?

—Fer una barrera arquitectònica que eviti la regressió.

—Calafell lidera els últims anys la crescuda de població i construcció d'habitatges a la demarcació. Creu que s'ha d'apostar decididament per aquest creixement?

—El creixement del municipi s'ha de fer de manera ordenada, sense mancances educatives, sanitàries, viàries i la resta d'infraestructures. Això vol dir un creixement ordenat.

—Està a favor del projecte del Parc del Circ a la Sínia?

—Creiem que el parc ha de ser públic per a la gent del municipi.

—Com valora la recuperació de la gestió directa de la neteja viària i la recollida de residus?

—El servei per part de l'empresa CEMSSA ha desmillorat tots els serveis que abans feia l'empresa EcoBP, que tenia 23 operaris fent un servei de recollida diària, recollida de plàstics, cartó i vidre cada dos dies, un servei per arreglar contenidors cada dia, i un servei de rentada dos cops per setmana d'orgànica i un cop a la setmana de RSU.

L'empresa CEMSSA, actualment amb més del doble d'operaris, no fa el servei diari de recollida de RSU, de cartó, de plàstics i vidre, no dona el servei que el municipi necessita. Els contenidors estan plens per la falta de recollida i el personal no pot reciclar, deixant a terra el reciclatge per falta de servei. Des de fa més de dos anys no es neteja cap contenidor del municipi, i tot això fa que els contenidors tinguin mala olor. Es va dir per part d'un regidor fa poc en un ple municipal ,que des d'octubre de 2022 no s havia netejat cap contenidor. Fins ara s'està treballant amb quatre camions de lloguer i algun altre recuperat de l'antiga empresa, pagant-se molts cèntims per aquest servei.

—Recentment, s'han fet nous plans de mobilitat a Calafell Poble i a Segur. Els veu encertats?

—S'ha de fer una revisió a causa de les queixes dels veïns.

—De quina manera es pot combatre l'incivisme i el vandalisme al municipi?

—Amb un nou pla de seguretat. Implantant la policia de proximitat, creant una unitat d'agents cívics que facilitin la convivència veïnal i el civisme, millorant la videovigilància i amb noves tecnologies. Implantant un local per a la policia local a Segur i amb més presència policial a les urbanitzacions.

—Com ha de ser el nou pla de l'oci nocturn?

—Cal que hi hagi més seguretat per evitar incidents de tota mena, per exemple, amb càmeres de videovigilància.