El Port inaugura divendres una exposició sobre el Parc Subaquàtic de Tarragona

La mostra 'Secrets Marins al Port Tarragona' es podrà veure fins a l'11 de juny al nou Espai Mar

Imatge d'un bussejador del SES al Parc Subaquàtic de Tarragona.
Imatge d'un bussejador del SES al Parc Subaquàtic de Tarragona. | Blog Ajuntament de Tarragona
02 de maig del 2023
Actualitzat a les 10:34h
El Port de Tarragona i el Parc Subaquàtic de Tarragona, gestionat per la Societat d'Exploracions Submarines (SES), obren aquest divendres 5 de maig, a les 19 hores, la nova exposició 'Secrets Marins al Port Tarragona'. L'obertura es farà al nou espai cultural del Port batejat com a Espai Mar, ubicat al carrer del Mar, 6. L'entrada és lliure.

'Secrets Marins' és una exposició que romandrà oberta els divendres, dissabtes i diumenges fins a l'11 de juny. L'exposició pretén mostrar a la ciutadania imatges i informació de la història del Port, de la història del SES i del Parc Subaquàtic, de la vida subaquàtica, flora, espècies vegetals o peixos, així com la relació del parc subaquàtic amb la ciutat.
 

Set panells amb fotografies i textos

L'exposició estarà formada per set panells amb fotografies i textos. Aquesta secció està destinada a explicar la història del Port i la relació dels bussos amb el Port i la ciutat. També aproparà el Parc Subaquàtic i el SES a la ciutadania amb imatges del fons marí. Per altra banda, el públic podrà gaudir d'una recreació del Parc on podran situar algunes de les embarcacions submergides i un vídeo de passi continu.

La mostra també posarà a l'abast del públic material que ensenya l'espai marí i imatges històriques, com el moment de l'enfonsament del vaixell Dragonera. L'horari de l'exposició serà divendres de 17 a 20 hores, dissabtes de 10 a 14 hores i de 17 a 20 hores i, finalment els diumenges d'11 a 14 hores.
 

El nou espai cultural del Port de Tarragona

L'Espai Mar del Port de Tarragona que s'obre amb l'exposició és una iniciativa per apropar el Port als veïns i veïnes del Barri del Port de Tarragona i per a la ciutadania en general de la ciutat i del tot el territori.

Això es farà mitjançant exposicions, xerrades divulgatives i altres activitats que permetran explicar el funcionament del Port, els seus espais logístics, comercials i naturals, i les empreses, agents i actors que hi desenvolupen algun tipus d'activitat.