Presenten un nou documental sobre la colònia ferroviària de Sant Vicenç de Calders

Ha estat produït pel Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya

La Colònia Ferroviària de Sant Vicenç de Calders.
La Colònia Ferroviària de Sant Vicenç de Calders. | Cedida
Redacció / M.G.
02 de maig del 2023
Actualitzat a les 12:53h
La sala polivalent del Museu Pau Casals de Sant Salvador, al Vendrell, acollirà aquest divendres 5 de maig, a les 18.30 hores, la presentació del documental 'La colònia ferroviària de Sant Vicenç de Calders', produït pel Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC). L'audiovisual descobreix la història d'aquesta singular colònia, els espais que la conformen i com era la vida quotidiana dels seus veïns.

L'acte, obert a tothom, està impulsat per l'Associació per a la Preservació de la Colònia Ferroviària de Sant Vicenç de Calders. Hi assistiran el director del Museu Nacional de la Ciència, Jaume Perarnau, la directora del Museu del Ferrocarril de Catalunya a Vilanova i la Geltrú, Pilar Garcia, el gerent de la Fundación de los Ferrocarriles, Adrián Fernández, i el president de l’Associació per a la Preservació de la Colònia Ferroviària de Sant Vicenç de Calders, Edu Martínez. També diferents autoritats del Vendrell.

Prèviament, a les quatre de la tarda es farà una visita al Barri Ferroviari amb les diferents autoritats. L'associació per a la Preservació de la Colònia Ferroviària fa temps que treballa per preservar aquest espai únic a Catalunya, reivindicant el valor dels pavellons i les diferents edificacions de serveis. També es vol museïtzar un dels espais del barri amb elements lligats al tren i a l'estació de Sant Vicenç.