El PSC de Reus promet un pla per als projectes pendents de la Llei de Barris

Sandra Guaita planteja actuacions urbanístiques, socials, cíviques i econòmiques

Es comprometen a crear una comissió de seguiment i una planificació a llarg termini
Es comprometen a crear una comissió de seguiment i una planificació a llarg termini | PSC Reus
03 de maig del 2023
El Pla Reus 10 serà una de les grans promeses electorals de la campanya del PSC. Almenys a jutjar per l'impacte que la candidata a l'alcaldia, Sandra Guaita, ha anunciat que suposarà si s'executa. Aquest dimarts, els socialistes han presentat el compromís que, resumidament, ha de suposar un revulsiu en tots els sentits per a tots els barris de la ciutat.

Segons ha explicat Guaita, "no consistirà només en actuacions urbanístiques, sinó que també seran socials, cíviques i econòmiques entre altres". El que es busca, segons ha aclarit, és que tots els barris de la ciutat, centre inclòs tinguin les mateixes condicions de vida. La manera d'aconseguir-ho, segons la proposta del PSC, és a través d'un pla que es fixi en els deu districtes que té Reus.
 

Guaita planteja un pla a llarg termini i d'ampli abast

Ha de servir, segons s'ha compromès, per finalitzar les actuacions que s'havien previst amb el Pla de Barris de la Generalitat que va acabar el 2021. La seva execució no va ser del 100%, i l'equip de Guaita afirma que "volem actuar en tots els barris on sigui necessari". De manera similar a alguns projectes de l'actual govern, la candidata socialista assegura que la intenció és no limitar aquest Reus10 als pròxims quatre anys.

"El pla permetrà intervenir a la via pública en cada punt de Reus, amb millores d'il·luminació, un asfaltatge adequat i voreres més amples on sigui necessari entre altres intervencions", ha afirmat. Assegura que "amb aquest pla dignificarem tots els barris i això facilitarà l'arribada de nous comerços a cada zona i, al seu torn, dotarem de més vida tots els barris de Reus". Guaita etziba que "hi ha moltes intervencions a fer en pràcticament tots els barris de Reus fruit de la deixadesa de l'actual govern".

Ha afegit que "no es tracta només d'un pla d'actuació d'emergència, sinó que serà estable en el temps perquè, en un futur, les intervencions no siguin tan costoses ni grans". A més de les actuacions urbanístiques, el PSC planteja que al pla s'impliquin altres regidories, com Benestar Social "per prevenir activitats marginals, l'incivisme, per conviure joves i gent gran".

Altres àrees de l'Ajuntament que es compromet que participin en aquest Reus10 són la de comerç, la d'esports o la de dinamització de ciutat. Tot plegat, segons afirma, supervisat per un comitè de seguiment format per representants municipals i associacions de veïns.