Ricomà aposta per traslladar l'antiga Universitat Laboral als barris de Ponent

L'alcalde de Tarragona i candidat a la reelecció vol «donar vida» a l'avinguda President Tarradellas, que uneix Campclar i Bonavista

La presentació del projecte per millorar la connexió entre Campclar i Bonavista s'ha fet a l'avinguda President Tarradellas.
La presentació del projecte per millorar la connexió entre Campclar i Bonavista s'ha fet a l'avinguda President Tarradellas. | Cedida
03 de maig del 2023
Actualitzat a les 10:36h
L'alcalde de Tarragona i candidat a la reelecció, Pau Ricomà, aposta per transformar els barris de Ponent amb la remodelació de l'avinguda President Tarradellas i el trasllat del Complex Educatiu de Tarragona des de l'antiga Universitat Laboral als terrenys que hi ha entre Bonavista i Campclar.

Segons ha apuntat Ricomà, "aquesta via passarà a ser una avinguda plena de vida, com també passarà amb el carrer Riu Llobregat, i això ho aconseguirem amb la construcció del nou Complex Educatiu. Aquesta zona té moltes més virtuts i menys inconvenients que allà on és ara".

Els republicans consideren que "el trasllat del Complex Educatiu a aquest espai permetrà omplir un immens forat buit que hi ha ara amb un equipament formatiu amb vocació de zona verda i on es generà molt dinamisme educatiu".
 

Connectivitat múltiple

Ricomà ha destacat que "la connectivitat serà un dels punts clau d'aquest nou emplaçament, on hi haurà els instituts i d'altres equipaments esportius. Estarà connectat amb autobusos, carril bici i també amb el tramvia, això suposarà que des de qualsevol punt del Camp de Tarragona sigui relativament fàcil que els estudiants puguin arribar fins aquí". 

El candidat republicà ha afirmat que "s'està en converses amb diferents departaments de la Generalitat per avançar en aquest projecte. Per impulsar aquesta zona de Ponent és important l'aprovació del POUM, un pla que defensem des d'ERC perquè no està pensat per a les elits ni per veure qui pot construir més cases sinó per cohesionar la ciutat".

A través d'aquesta proposta "transformadora", ha dit Ricomà, "es dotarà d'un gran revulsiu educatiu i econòmic tota aquesta zona i suposarà un canvi absolut entre la relació de Ponent amb la ciutat i alhora amb el Camp de Tarragona".