Campanya de l'AV La Unió per eliminar barreres arquitectòniques de SPiSP

Pintaran un mural de 50 metres i el col·lectiu 'armilles grogues' sortiran al carrer a marcar els llocs conflictius

La campanya es va presentar el passat dijous en el marc d'una jornada al Centre Cívic de SPiSP.
La campanya es va presentar el passat dijous en el marc d'una jornada al Centre Cívic de SPiSP. | Cedida
03 de maig del 2023
Actualitzat a les 11:53h
L'Associació de Veïns La Unió de Sant Pere i Sant Pau va presentar aquest passat dijous una sèrie d'accions que es faran amb l'objectiu de reclamar l'eliminació de les barreres arquitectòniques que hi ha al barri. La primera acció destacada serà els dies 5 i 6 de maig, quan es pintarà un mural de 50 metres per donar visibilitat a les barreres.

Durant el mes de juny, el col·lectiu 'armilles grogues' sortiran de nou al carrer i pintaran una 'X' a cada punt del barri on hi hagi una barrera arquitectònica. Les accions, però, s'han iniciat durant el curs escolar, amb una campanya de conscienciació als alumnes dels centres educatius de Sant Pere i Sant Pau.

La campanya es va presentar en el marc del col·loqui 'Eliminem les barreres arquitectòniques del barri', celebrat el passat dijous 27 d'abril al Centre Cívic Sant Pere i Sant Pau, i que va comptar amb el suport del 'Fòrum Barris' de la Comunalitat Urbana de Tarragona i de l'associació CEPHADISS Habilitats Diferents.
 

Un mural, el col·lectiu 'armilles grogues' i una moció a l'Ajuntament de Tarragona

L'esbós del mural el farà un artista, mentre que els alumnes de les escoles del barri seran els encarregats de pintar-lo. El mural s'iniciarà aquest divendres 5 de maig, a la tarda, i s'acabarà l'endemà dissabte 6 de maig, al matí. Tot el veïnat està convidat a debatre sobre aquesta necessitat.

Pel que fa al col·lectiu 'armilles grogues', conegut per les seves reivindicacions davant els caixers automàtics dels bancs, sortiran de nou al carrer i pintaran amb una 'X' de color fúcsia cada punt del barri on es considera que existeix una barrera arquitectònica.

El president de l'AVV La Unió, Gabriel Muniesa, ha explicat que es farà aquesta senyalització "perquè l'Ajuntament no es perdi i sàpiga on són". Així mateix, també es presentarà una nova moció a l'Ajuntament de Tarragona demanant la supressió de les barreres arquitectòniques.
 

Deu anys d'espera

El president de l'AV La Unió, Gabriel Muniesa, ha criticat que "en els últims 10 anys no s'ha fet res per suprimir les barreres arquitectòniques al barri". L'última iniciativa de l'entitat veïnal va ser una moció, presentada el 2019, que demanava la supressió de les barreres i que va ser aprovada per unanimitat de tots els grups municipals.

Posteriorment, l'associació de veïns va tornar a presentar un plànol a l'Ajuntament amb la senyalització de les barreres, així com les àrees més petites per tal de facilitar la intervenció de les Brigades o altres tècnics municipals. 

El president veïnal ha lamentat que "tot continuï igual" i ha afirmat que aquestes noves  accions es fan "perquè se'ns escolti, però sobretot de cara als polítics, perquè els caigui la cara de vergonya, ja que en els últims 10 anys no han fet res".