ERC presenta un programa electoral amb 75 propostes «per al Reus sencer»

Noemí Llauradó el defineix com un programa «participat i molt transformador» | Inclou projectes ja engegats i noves actuacions

La presentació s'ha fet des de la seu electoral amb part de la llista
La presentació s'ha fet des de la seu electoral amb part de la llista | Jordi Olària Gras
03 de maig del 2023
Actualitzat a les 12:43h
ERC Reus ha fet públic, aquest dimecres, el seu programa electoral per a les municipals del 28 de maig, que ja es pot consultar al web de la cap de llista, Noemí Llauradó. Es tracta d'una proposta "amb una mirada valenta, un programa participat i molt transformador", segons ho defineix ella mateixa. L'integren "75 noves propostes" segons ha afirmat, tot i que algunes són projectes que ja s'han engegat, planificat o anunciat durant aquest mandat.

Pel que fa a les mesures i actuacions que ja són sobre la taula de l'Ajuntament, l'alcaldable republicana explica que "necessitem un nou mandat per acabar-les". S'hi afegeixen les promeses electorals que han anunciat fins ara, com la d'aconseguir que no hi hagi cap zona fosca a la via pública de Reus o la compra i creació de sòl industrial. En el paquet de noves propostes també hi figura la reforma del carrer de Mare Molas i la construcció d'una biblioteca a Horts de Miró.
 

ERC vol erigir-se en la centralitat política de Reus

Llauradó ha subratllat que el programa s'ha redactat "de manera participada, escoltant moltes persones, en concret, 150". Es tracta de reusencs "que formen part d'entitats del teixit social, cultural i veïnal, però també persones que no formen part de cap associació". L'objectiu de comptar amb aquestes aportacions era, segons ha aclarit, "que aquest programa tingui les mirades del Reus sencer".

Si bé ERC no renuncia a la planificació com a manera de fer, aquest dimecres la cap de llista ha apuntat que "això es farà en els pròxims quatre anys perquè volem abordar els reptes de futur que ens vindran a la ciutat". El programa s'ha estructurat en quatre eixos, començant pel del "Reus amb futur; volem un Reus millor i més connectat, amb major prosperitat, que generi riquesa i que estigui millor distribuïda". El segon eix és el de "Reus més verd; tenim el canvi climàtic i una època de sequera, i hem de ser més resilients i afavorir les zones verdes i els espais per a les persones, l'esport i l'oci".

"També tenim 'un Reus més proper'; volem escoltar encara més la ciutadania reusenca, forma part de l'ADN d'ERC", ha continuat exposant Llauradó. El darrer eix és el d'"un Reus més jove i feminista en el sentit d'una ciutat que generi oportunitats per a tothom". Per tot plegat, els republicans mantenen el lema del "Reus sencer, no només físicament, parlant del barri del centre i de la resta de barris, sinó també parlant de la diversitat de persones que conformem la ciutat al dia a dia".

Amb aquest plantejament, Noemí Llauradó considera que "ERC representa la centralitat de la ciutadania reusenca i volem continuar representant-la". Un objectiu que afirma que tant el programa com la candidatura busquen assolir.