Les càmeres de videovigilància de la Part Alta de Tarragona, més a prop

S'instal·laran 28 dispositius, que suposaran un cost de gairebé 120.000 euros

Les càmeres de videovigilància s'instal·laran en diversos espais de la Part Alta de Tarragona.
Les càmeres de videovigilància s'instal·laran en diversos espais de la Part Alta de Tarragona. | ACN
03 de maig del 2023
Actualitzat a les 16:09h
L'Ajuntament de Tarragona ha adjudicat la contractació per al subministrament i instal·lació de 28 càmeres de videovigilància a la Part Alta a l'empresa Alphanet Security Sistems SL en ambdós lots a concurs. D'una banda, el Lot 1, de subministrament i implantació de sistemes de videovigilància per un import de 47.516,70 euros, i d'altra banda, el lot 2, per un import de 72.272,87 euros per al sistema de gestió, gravació i analítica de vídeo en xarxa.

La instal·lació comportarà també doncs el subministrament del servei, la configuració i implantació de tots els sistemes necessaris per al seu funcionament. En segon lloc, el contracte inclou també la gravació, la gestió i l'analítica de la videovigilància en xarxa amb la Guàrdia Urbana de Tarragona.

Les càmeres començaran a instal·lar-se en un termini màxim d'un mes i mig. Un cop en marxa, aquest contracte també comptarà amb el manteniment dels equips, així com l'adequació permanent a la normativa vigent en cada moment.
 

Les ubicacions de les càmeres de videovigilància

Algunes de les ubicacions on s'instal·laran les càmeres seran la plaça del Pallol, la baixada del Roser, la plaça Natzarens, el parc del Miracle, la Rambla Vella, el Passeig de Sant Antoni i la plaça de la Pagesia, així com les tres places principals de la Part Alta com la plaça de la Font, la plaça del Fòrum i la plaça del Rei, entre altres espais.

La instal·lació d'aquests dispositius, segons ha explicat l'Ajuntament de Tarragona, "respon a la necessitat de millorar la seguretat i donar una resposta a les reivindicacions dels veïns de la Part Alta, per tal d'incrementar també la seva sensació de seguretat".

Segons ha afegit el consistori, "aquesta implantació genera un clar efecte dissuasiu, reduint els fets delictius i els actes vandàlics, alhora que  facilita les possibles investigacions a l'hora de determinar l'autoria de fets delictius".