La Mulassa de Valls pujarà per 31a vegada a la creu de Miramar

Serà aquest diumenge dia 7 de maig

Imatge d'una edició anterior de la festa
Imatge d'una edició anterior de la festa | Albert Oliva
05 de maig del 2023
Un any més, la Mulassa de Valls tornarà a enfilar-se fins a la creu de Miramar aquest diumenge 7 de maig en la que és la 31a edició d’aquest ja tradicional trajecte a peu fins al capdamunt de la serra de Miramar. Com a fet destacat, enguany la mulassa vallenca no farà el trajecte sola sinó que la Mulassa de Falset l’acompanyarà en el darrer tram del recorregut, repetint la participació que ja va fer l’any 2015 amb motiu de la 25a edició de la Pujada.

La sortida serà a les vuit del matí des del local social de la Unió Anelles de la Flama. Al voltant de les deu del matí, està prevista l’arribada a la pista poliesportiva de Fontscaldes, on els participants podran esmorzar per agafar forces. Igual que l’any passat, cadascú s’haurà de portar el seu esmorzar. Havent agafat forces, es reprendrà el camí pujant pel GR fins a arribar al poble de Miramar.

En arribar-hi, la Mulassa es trobarà amb la Mulassa de Falset per pujar plegades els darrers metres fins a culminar la pujada a la creu de la muntanya. En arribar al cim, ambdues realitzaran el seu ball. Finalment, en retornar al poble de Miramar, es faran les darreres ballades i hi haurà un vermut per tots els participants. Per aquells qui vulguin arrodonir la jornada, al local social hi haurà el dinar de germanor, que consistirà en fideuà, beguda i pastís de celebració.

Com és habitual en aquest acte, la Unió Anelles de la Flama convida a tothom qui vulgui a ajudar a portar la Mulassa fins a la creu de Miramar. L'entitat també recomana portar roba i calçat còmode, aigua per refrescar-se i protecció solar.