L'Alt Camp manté l'oposició total a la MAT, tot i l'aval del govern Espanyol

El Ministeri per la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic ha donat llom verda al projecte de la línia de molt alta tensió

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu | Cedida
05 de maig del 2023
Actualitzat a la 13:40h
Oposició comarcal total per la llum verda que ha donat el Ministeri per la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic del govern espanyol al projecte de la línia de molt alta tensió Valmuel-Begues, que afecta de ple l’Alt Camp, a més d'altres comarques catalanes.

Així, tot i la forta oposició que en els darrers mesos van escenificar nombrosos ajuntaments i la mateixa Diputació de Tarragona, ara el ministeri ha avalat el projecte que preveu que porti energia de l'Aragó a Catalunya, amb més de 150 quilòmetres d'instal·lacions elèctriques que creuen tot el territori català.

En aquest sentit, el Butlletí Oficial de l'Estat va publicar, el passat 1 de maig, l’aprovació ambiental del projecte. Ara bé, hi ha notables modificacions del document inicial, per tal d'avalar-lo mediambientalment. En el cas de l’Alt Camp, es puntualitza que entre la zona de Puigpelat i Masllorenç hi ha una zona «d’alt valor patrimonial de pedra seca». Per això, caldrà «respectar-la o restituir-ne la forma original».

L'Ajuntament de Vallmoll i l'Ajuntament de Valls són alguns dels consistoris de l'Alt Camp que ja han posat el crit al cel amb l'aval del govern espanyol. De fet, Dolors Farré, l'alcaldessa de Valls, ha publicat a les xarxes un escrit on referma «la total oposició des de Valls a un projecte energèticament especulatiu i amb greus afectacions sobre el territori». També lamenta que el consistori hagi sabut la notícia a través de la premsa.