Un centre logístic, l'aposta d'Ara Reus per al pàrquing de la plaça del Prim

El partit també es compromet a crear una plataforma digital per comprar a les botigues de Reus

Daniel Rubio també defensa mantenir el Mercat del Carrilet a la seva ubicació actual
Daniel Rubio també defensa mantenir el Mercat del Carrilet a la seva ubicació actual | Jordi Olària Gras
08 de maig del 2023
Actualitzat a les 16:13h
Ara Reus ha presentat aquest dilluns des del passeig de Prim tres de les seves apostes per a l'àmbit comercial de la ciutat. Per una banda, la creació d'una targeta ciutadana acompanyada d'una aplicació mòbil per comprar al comerç local i "tenir descomptes, promocions en l'àmbit cultural, donar entrada a l'àmbit del transport públic, dels mercats i els pàrquings municipals...". L'alcaldable Daniel Rubio ha detallat que ha de servir per convertir el comerç de Reus en una referència internacional.

El cap de llista ha subratllat que el comerç suposa un 20% de l'economia local, motiu pel qual també vol crear una plataforma digital que integri totes les botigues de la ciutat. Rubio també ha recuperat un projecte que ja portava a la campanya del 2019 i que, aquest mandat, no s'ha executat; ha recordat que no forma part dels àmbits de govern que ha tingut el partit. Es tracta de convertir, com ja contempla part de la planificació urbanística, l'aparcament de la plaça del Prim —la concessió s'acaba durant el pròxim mandat— en un centre logístic "d'última milla".

L'alcaldable d'Ara Reus planteja "que les persones que vinguin a la nostra ciutat puguin comprar-hi sense haver de sortir carregats amb bosses i que un operador públic faci la distribució d'aquestes mercaderies". Es tractaria d'un servei ofert a través d'una licitació pública que serviria per distribuir a domicili, amb vehicles elèctrics, les compres fetes presencialment o per internet al comerç local. També aposta perquè sigui el punt on es faci la descàrrega destinada a aquests comerços, de manera que una flota de vehicles elèctrics en faci el repartiment final.
 

Ara Reus aposta per mantenir el Mercat del Carrilet a la ubicació actual

La tercera proposta electoral d'Ara Reus en l'àmbit comercial és la revitalització del voltant del Mercat Central i la reforma i el reimpuls del Mercat del Carrilet conservant la seva ubicació actual i actuant urbanísticament als carrers del voltant. Rubio ja es va distanciar del govern local en aquest sentit durant la seva presentació a la Sala Santa Llúcia, i ara es mostra clarament contrari a traslladar l'equipament. Considera que la mobilitat a l'avinguda del Carrilet no fa viable la instal·lació d'un supermercat.

L'Ajuntament va comprar-hi una nau industrial en desús que, des d'Ara Reus, volen estudiar que pugui acollir un edifici d'habitatge protegit, un viver d'empreses o algun altre equipament municipal. Rubio també recorda que bona part de les paradistes del Carrilet es jubilen a mitjà termini, motiu pel qual no podrien amortitzar la inversió necessària per tenir una parada a un mercat nou. Pel que fa als carrers de la zona, considera que "hem de renovar la cara a aquesta entrada a la ciutat" incloent una reforma de l'estació d'autobusos.