La proposta de Ricomà per canviar la cara a la zona del Miracle

El candidat republicà a l'alcaldia de Tarragona proposa desmuntar la plataforma, renaturalitzar la platja i donar continuïtat al passeig marítim Rafael Casanova

Pau Ricomà ha presentat la seva proposta per a la zona del Miracle aquest dilluns.
Pau Ricomà ha presentat la seva proposta per a la zona del Miracle aquest dilluns. | Cedida
08 de maig del 2023
Actualitzat a les 16:57h
L'alcalde de Tarragona i candidat d'ERC a la reelecció, Pau Ricomà, ha presentat aquest matí la seva proposta per a renaturalitzar la zona de la platja del Miracle, que contempla el desmuntatge de la plataforma del Miracle. En aquest sentit, Ricomà ha apuntat que s'impulsarà aquesta zona amb la continuïtat del passeig marítim Rafael Casanova i es farà el carril bici del Fortí de la Reina.

D'aquesta manera s'enllaçaria l'actual carril bici del passeig marítim, i així connectar tota la costa fins al futur carril de Llevant i Altafulla. Un altre dels objectius que persegueix aquesta acció és el de fomentar l'accessibilitat a peu, amb bici i transport públic a la platja.

Els republicans aposten per eliminar l'estructura de formigó de primera línia de mar, omplint l'espai amb una plajta més natural. La intervenció, segons ERC, s'emmarca en una estratègia d'obrir la ciutat al mar i al riu a través d'una estratègia de renaturalització.
 

"Volem que la platja més urbana de la ciutat sigui un gran espai natural, lúdic, familiar i esportiu"

Ricomà ha explicat que "amb la desaparició de la plataforma, que fa una dècada que està en desús, aquest espai recuperarà les dunes per protegir i preservar la platja de cara als temporals. A banda, quedarà una gran zona verda al costat del mar, amb vegetació, ombres naturals i un reservori de sorra".

En aquest sentit, ha assegurat que des de l'Ajuntament ja s'està treballant per convertir tota la zona en un espai més amable pels ciutadans. Per exemple, amb el projecte de l'skatepark, que s'acabarà de completar amb una zona esportiva acompanyada d'espais verds i amb camins accessibles.

"Aquestes actuacions van en la línia de conservació i recuperació del litoral tarragoní. Volem que la platja més urbana de la ciutat sigui un gran espai natural, lúdic, familiar i esportiu perquè el pugui gaudir tota la ciutadania", ha afegit Ricomà.