1 de 10
Judicial

Deneguen l'expulsió del condemnat pels atempats del 17-A a Cambrils i Barcelona

El condemnat està en llibertat provisional des del setembre del 2021

La condemna a Said Ben Iazza encara no és ferma. | TarragonaDigital
per TarragonaDigital, Tarragona | 9 de maig de 2023 a les 18:09 |
L'Audiència Nacional ha denegat l'expulsió d'Espanya de Said Ben Iazza que demanava la Comissaria General d'Estrangeria i Fronteres amb l'argument que la condemna de vuit anys de presó pels atemptats del 17 d'agost del 2017 a la Rambla de Barcelona i a Cambrils encara no és ferma.



Ben Iazza està condemnat per un delicte de col·laboració amb organització terrorista en una sentència recorreguda davant la sala segona del Tribunal Suprem. El 25 d'abril es va demanar l'expulsió del condemnat del país en el marc d'un expedient sancionador incoat contra ell per la Secretaria d'Estat de Seguretat com a participant en activitats contràries a la seguretat nacional. Tant la Fiscalia, com les acusacions com les defenses s'oposaven a l'expulsió.

Condemnat a 8 anys de presó


Said Ben Iazza va ser condemnat a vuit anys de presó, divuit anys d'inhabilitació i cinc de llibertat vigilada. El tribunal estipula que atès que la sentència encara no és ferma, "l'eventual sanció administrativa d'expulsió no podria ser executada". Contra la decisió hi ha la possibilitat de presentar un recurs de súplica en el termini de tres dies.


Cal recordar que l'Audiència Nacional va condemnar el jove, que treballava en una carnisseria de Vinaròs, per haver deixat una furgoneta i la seva documentació als terroristes de Ripoll mentre preparaven els explosius en un xalet d'Alcanar. Ben Iazza està en llibertat provisional des del setembre del 2021 ja que havia complert el màxim de presó preventiva, quatre anys, la meitat de la seva pena.
Participació