Viñuales proposa més Guàrdia Urbana i una app per millorar la seguretat

El candidat socialista a l'alcaldia de Tarragona vol revertir «la sensació d'inseguretat que es viu a la ciutat»

Rubén Viñuales ha presentat l'app 'TGN Segura' a la plaça Verdaguer.
Rubén Viñuales ha presentat l'app 'TGN Segura' a la plaça Verdaguer. | Cedida
10 de maig del 2023
Actualitzat a les 14:18h
El candidat socialista a l'alcaldia de Tarragona, Rubén Viñuales, ha presentat aquest dimecres l'aplicació 'TGN Segura', una eina que "té l'objectiu de revertir la sensació d'inseguretat que es viu a la ciutat". El PSC aposta per aquesta aplicació com a element perquè "els tarragonins i les tarragonines se sentin segurs en aquelles situacions sense companyia, que comportin certa sensació de risc".

Viñuales garanteix que l'app 'TGN Segura' es podria desenvolupar en sis mesos. Així mateix, també aposta per un increment d'efectius de la Guàrdia Urbana. "Volem apostar per una Guàrdia Urbana més eficient, augmentant els recursos, però també apropant-la a la ciutadania, des de la tecnologia. Per aquest motiu, hem presentat ‘TGN Segura'", ha dit.

"Sense sensació de seguretat no hi ha llibertat i sense ella, no hi ha progrés ni estat del benestar. Des dels partits progressistes, hem de marcar-nos com a prioritar que la ciutadania recuperi sense por l'espai públic", ha reblat el cap de llista socialista.
 

Com funciona l'app 'TGN Segura'

El PSC ha explicat que des d'aquesta aplicació per dispositius mòbils, es podran enviar alertes informatives i comunicar incidències directament. "En tres segons, aquesta aplicació informa la policia de proximitat que et trobes en una situació de perill", ha remarcat Rubén Viñuales.

Una de les altres funcions, és que permetrà establir el temps del trajecte per arribar a la teva destinació i, un cop, s'arribi al destí cancel·lar l'alerta. Si no s'anul·la, s'enviarà un missatge d'emergència a aquelles persones, les quals hagis seleccionat prèviament, i per defecte a la policia de proximitat.
 

Protocol contra la violència de gènere

​Amb 'TGN Segura', també hi ha d'un accés directe per si l'usuari o usuària es troba en una situació de violència masclista o d'assetjament sexual, poden comunicar els fets a les forces de seguretat especialitzades en aquest tema i, llavors, activar immediatament el protocol contra la violència de gènere.