Junts proposa un canal ciutadà per als problemes de via pública a Reus

El compromís de Teresa Pallarès és donar resposta en un termini màxim de 15 dies

Junts per Reus promet un canal de comunicació entre ciutadania i alcaldia
Junts per Reus promet un canal de comunicació entre ciutadania i alcaldia | Junts per Reus
10 de maig del 2023
Actualitzat a les 14:09h
Junts per Reus es compromet a obrir un canal de notificació ciutadana per a incidències a la via pública. La promesa electoral marca que la resposta per part de l'Ajuntament es donarà durant els següents quinze dies. L'alcaldable de la formació, Teresa Pallarès, ha presentat la proposta, que porta per nom Línia amable.

Es tracta d'un canal a través del qual el veïnat podrà alertar de problemes de via pública com la neteja, l'enllumenat, la senyalització, el mobiliari urbà o les barreres arquitectòniques. Segons ha detallat la cap de llista, s'ha de tractar d'una línia de comunicació digital i telefònica gestionada directament des de l'àrea d'alcaldia. El compromís electoral inclou que, en un termini de quinze dies, alcaldia haurà informat com s'ha solucionat la incidència o en quina fase del procés es troba.

Amb aquesta proposta, Pallarès vol assolir "una ciutat més amable, cal comptar amb la contribució dels reusencs". Considera que "la comunicació entre les administracions públiques i els ciutadans ha de ser bidireccional, permanent i transparent". El seu objectiu, segons ha declarat, és "que els reusencs se sentin identificats i interpel·lats en les decisions que pren l'Ajuntament".

És per això que es compromet a "liderar un Ajuntament àgil, modern i que busqui la màxima eficiència". Un objectiu que, segons ha apuntat, també persegueix la promesa que la cita prèvia deixarà de ser imprescindible per a l'atenció ciutadana. Fora de l'àmbit local, Pallarès ha carregat contra la cap de files del PSC, Sandra Guaita, aquesta mateixa setmana.
 

Pallarès ataca Sandra Guaita pel servei de rodalies

La candidata de Junts la responsabilitza, a Guaita, al PSC i al PSOE, del desgavell del servei de Rodalies. L'ha reptat a explicar "per què el govern espanyol del seu partit tracta Reus i els reusencs amb aquest menyspreu". Subratlla que l'estat actual del servei suposa "un greuge que pateixen cada dia milers de reusencs i reusenques".

Insisteix que "és una vergonya que els ciutadans de Reus que es desplacen en tren visquin cada dia una odissea per arribar a la feina, per desplaçar-se a la universitat o per anar de visita al metge a Barcelona". Una situació que es produeix pels "retards constants, els combois envellits i en pèssimes condicions i pel fet que molt sovint els passatgers hagin de viatjar drets".

La candidata de Junts ha subratllat que "l'Estat espanyol no ha construït ni un sol quilòmetre de via a Catalunya en els últims 25 anys, mentre a Madrid n'ha inaugurat 84". També ha posat de manifest que "la inversió d'Adif i Renfe a Catalunya ha estat del 24% i del 153% a Madrid". Aquest dimecres, preguntada per la premsa, Sandra Guaita ha respost l'atac de Pallarès.

L'alcaldable socialista ha volgut defugir enfrontaments personals i debats que s'escapen de l'òrbita municipal. Tot i això, sí que ha etzibat que, el seu partit, "va votar a favor dels pressupostos generals, que incrementen la inversió a rodalies com mai". De fet, ha plantejat, referint-se a Pallarès, que "potser se li hauria de preguntar per què el seu grup va votar en contra d'això i d'inversions com la de l'estació de Bellissens o la Intermodal".