Regeneraran amb 20.000 metres cúbics de sorra la platja d'Altafulla

Els treballs, a càrrec del Ministeri per a la Transició Ecològica, arrencaran aquest pròxim 15 de maig

Una imatge d'un tram de la platja d'Altafulla .
Una imatge d'un tram de la platja d'Altafulla . | ACN
10 de maig del 2023
Actualitzat a les 14:54h
El Servei Provincial de Costes del Ministeri per a la Transició Ecològica té previst regenerar la platja d'Altafulla aquests pròxims dies amb 20.000 metres cúbics de sorra i un termini d'execució d'un mes aproximadament. Es tracta d'una actuació d'emergència, els treballs de la qual arrencaran el dia 15 de maig.

La mesura es porta a terme amb el compromís del port de Torredembarra de fer-se càrrec de possibles regeneracions posteriors a partir de finals d'aquest estiu. Es tracta d'una aportació temporal de transició fins que no es portin a terme les mesures estructurals d'estabilització de la platja.
 

El Ministeri apunta als ports de Torredembarra i Roda de Berà

Segons el Ministeri per a la Transició Ecològica, els ports de Torredembarra i de Roda de Berà tenen l'obligació, per concessió, de transvasar la sorra acumulada al nord de les seves instal·lacions, a les platges del sud que el Servei de Costes determini. En aquest sentit, el Ministeri apunta que els dos ports han estat incomplint des de fa anys aquesta obligació.

El passat mes de gener es va requerir formalment als dos ports, a través de Ports de la Generalitat, que és l'òrgan que atorga les concessions portuàries, a què executessin els transvasaments.

Mentre el Port de Torredembarra ha contestat dient que sí que farà les aportacions demanades a partir de després de l'estiu, el Port de Roda de Berà no reconeix l'obligació de fer el transvasament.