Cap de setmana ple d'activitats al Moll de Costa del Port de Tarragona

La Nit dels Museus i Tarraco Viva són alguns dels actes més destacats

Imatge del Moll de Costa del Port de Tarragona.
Imatge del Moll de Costa del Port de Tarragona. | Antonio Ramos
11 de maig del 2023
Actualitzat a la 13:43h
Aquest cap de setmana, el Moll de Costa del Port de Tarragona acollirà un seguit d'activitats ben diverses i per a tots els públics: una subhasta d'art amb un vermut solidari, la Nit dels Museus amb activitats per a tots els públics, activitats de Tarraco Viva, un concert intimista amb degustació de vins al Teatret del Serrallo i l'exposició 'Secrets Marins', que es pot veure al nou Espai Mar al carrer del Mar.
 

Projecte solidari al Camerun

Aquest dijous, a les 20 hores, s'inaugura l'exposició 'Subhasta d'art. Projecte solidari al Camerun. Hospital Sainte Nazaria Ignacia', al Tinglado 2. Aquesta iniciativa solidària neix per donar visibilitat a la fragilitat del món, comprendre el desemparament i la pèrdua en què viu l'altre i situar-nos en primera persona dins de la seva perspectiva i de la vulnerabilitat del dia a dia.

El projecte busca proporcionar una oportunitat mèdica i humana a les persones que no es visibilitzen als noticiaris: metges, metgesses, infermers, infermeres i pacients del Centre Mèdic Santa Nazaria Ignacia, a Oyack-Espoir, Douala, República del Camerun. Des de l'organització de l'exposició s'agraeix els i les artistes, artesans i artesanes, la seva aportació, el seu sacrifici i la seva condició d'agents potenciadors de canvi.

L'horari de la mostra és de divendres 12 i dissabte 13 de maig de 10 a 13 hores i de 17 a 20 hores. El diumenge 14 de maig es pot visitar d'11 a 14 hores. En aquest sentit, a les 12.30 hores hi haurà un vermut solidari i la subhasta d'art.
 

Roserona, protagonista del segon concert del cicle 'Voramar'

Divendres passat es va iniciar el cicle de concerts intimistes 'Voramar', organitzat pel Teatret del Serrallo. Es tracta d'una edició que es farà durant tres divendres del mes de maig i amb entrada gratuïta. Aquest divendres 12 de maig, a les 21 hores, l'artista Roserona serà la protagonista de la segona cita del cicle de concerts.

Roserona és una jove catalana que ha aconseguit fer-se un nom en el món de la música gràcies a la seva veu i a la seva capacitat per emocionar. En el seu espectacle, interpretarà les seves millors cançons i oferirà una nit màgica.

Durant el concert, el Port de Tarragona oferirà un tast de vins de la DO Tarragona per maridar l'esdeveniment. És una actuació gratuïta i les invitacions es poden adquirir a través de la plataforma entradium.com.
 

El Museu del Port: la Nit dels Museus i Tarraco Viva

Enguany, el Museu del Port també ha programat, com en anys anteriors, dues activitats adreçades als més petits dins de la Petita Nit dels Museus, el dissabte 13 de maig a partir de les 19 hores hi haurà dos tallers de manualitats, adreçats a infants i nens d'entre 4 i 6 anys i d'entre 7 i 10 anys.

També, com cada any, el Museu del Port de Tarragona, participa en el Viatge a la constel·lació Museu, una visita guiada nocturna pels museus i institucions culturals de la ciutat de Tarragona durant la Nit dels Museus. Serà el dissabte 13 de maig, a partir de les 17.30 hores. Cada centre escull una peça i es pot fer un recorregut durant tota la nit.

Les institucions participants són: Museu del Port de Tarragona, CaixaForum Tarragona, Museu Bíblic, Museu Diocesà, Museu d'Art Modern de Tarragona, Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, Museu d'Història de Tarragona i Mèdol-Centre d'Arts Contemporànies. Per a més informació es pot consultar el següent enllaç.

Finalment, com en anteriors edicions, el Museu del Port participa a Tarraco Viva amb diferents activitats dins i fora del Museu durant el cap de setmana: jocs d'estratègia, monòlegs, espectacles de titelles amb la Genovesa o espectacles de gladiadors.
 

L'exposició 'Secrets Marins' es pot veure a l'Espai Mar del Port de Tarragona

El passat divendres 5 de maig el president del Port, Saül Garreta, va inaugurar la mostra 'Secrets Marins', impulsada pel Parc Subaquàtic i el Port de Tarragona en un nou espai expositiu fora del Moll de Costa, l'Espai Mar, situat al carrer del Mar, 6 de Tarragona.

L'exposició mostra a la ciutadania imatges i informació de la història del Port, de la història de la Societat d'Exploracions Submarines (SES) de Tarragona i del Parc Subaquàtic, de la vida sota la mar, flora, espècies vegetals, peixos, etc. i de l'impacte del parc subaquàtic a la ciutat.

'Secrets Marins' està formada per panells amb fotografies i textos on s'explica la història del Port i la relació dels bussos amb el Port i la ciutat. També apropa el Parc Subaquàtic i el SES a la ciutadania amb imatges del fons marí. D'altra banda, es pot gaudir d'una recreació del Parc on se situen algunes de les embarcacions submergides i un vídeo.

L'exposició, oberta fins a l'11 de juny, també posarà a l'abast del públic material per mostrar l'espai marí i imatges històriques com el moment de l'enfonsament del vaixell Dragonera. L'horari de l'exposició és els divendres de 17 a 20 hores, els dissabtes de 10 a 14 hores i de 17 a 20 hores i els diumenges d'11 a 14 hores.

Finalment, també es pot visitar la mostra col·lectiva 'Interpretacions. Homenatge a Picasso', al Tinglado 1, oberta fins al 28 de maig. L'horari expositiu és de dimarts a dissabte de 10 a 13 hores i de 17 a 20 hores i, diumenges i festius d'11 a 14 hores. L'entrada és gratuïta.