'Majoria optimista' o canvi: el Vendrell enceta la campanya de les municipals 2023

El partits fan l'enganxada del primer cartell, el ritual que marca l'inici de dues setmanes intenses

Militants socialistes enganxen un cartell de Kenneth Martínez al Vendrell.
Militants socialistes enganxen un cartell de Kenneth Martínez al Vendrell. | Ramon Costa AFN Press
12 de maig del 2023
Actualitzat a les 10:35h
La campanya de les eleccions municipals del 28 de maig ja està en marxa. A les 00.00 hores d'aquest divendres 12 de maig, els diferents partits han complert amb l'acte ritual de fer la primera enganxada del cartell, una manera de simbolitzar l'inici de dues setmanes intenses que desembocaran en el pas per les urnes.

Al Vendrell són onze els partits que aquest any concorren als comicis, dos menys que el 2019. El gran rival a batre, no és cap secret per a ningú, és el PSC, que aspira a mantenir o augmentar els vuit regidors actuals. Els socialistes s'han mantingut fidels a la seva tradició de fer l'enganxada del cartell a la plaça de Pep Jai, una de les figures històriques de la formació.

El cap de llista, i actual alcalde, Kenneth Martínez, ha posat els tres primers cartells acompanyat de bona part de la candidatura i de militants i simpatitzants. Davant dels mitjans de comunicació ha defensat la feina feta els últims quatre anys i ha deixat clar l'objectiu del partit: "En volem més". El lema de campanya manté les línies del 2019, afirmant que són 'La majoria optimista'.

Els partits del canvi

El segon contendent per importància és Som Poble-ERC, que ha fet l'acte d'inici de campanya al davant de la seva seu electoral, a la plaça de Francesc Macià. Després de posar diversos vídeos de la candidatura, un compte enrere ha donat pas a la imatge del cartell i el lema de la campanya: 'Sí al canvi'. "És un lema simple, però directe, i que entoma el desig col·lectiu de molts vendrellencs", ha destacat el candidat, Alfonso González 'Sito'.  

 

Els integrants de la candidatura se SP-ERC, amb un cartell d'Alfonso González.

Els integrants de la candidatura se SP-ERC, amb un cartell d'Alfonso González. Foto: TGNDigital



Primer el Vendrell Junts ha optat per fer l'enganxada del primer cartell a la plaça dels Germans Trillas de Coma-ruga, en consonància amb les seves reivindicacions per a les platges del municipi. El partit que encapçala Josep Maria Llasat ha optat per la frase 'Primer el Vendrell' als seus cartells, per deixar ben clara la marca electoral. Qui també ha fet l'acte a les platges ha estat, lògicament, l'AVP-FIC, que destaca al seu cartell que l'AVP 'Som tots'.

Per la seva banda, En Comú Podem ha triat la plaça d'Utrera per donar el tret de sortida a la campanya. El seu lema és 'Sumar per transformar', en una referència a la coalició que han fet amb la plataforma Sumem les Platges. 

'Ara Lídia' és la frase que es pot llegir als cartells d'Ara Pacte Local. El partit ha fet la descoberta del primer cartell al davant del seu local de campanya, al carrer del Doctor Robert. Fem Vendrell, per la seva banda, ha escollit el carrer de les Quatre Fonts per donar el tret de sortida a la campanya.   

 

Podem el Vendrell, enganxant cartells de la campanya.

Podem el Vendrell, enganxant cartells de la campanya. Foto: Podem el Vendrell