Un parc esportiu, l'aposta de Junts per Reus per al pàrquing de camions

Teresa Pallarès també promet construir tres polilleugers —n'hi ha dos de previstos—, ampliar el parc per a famílies i habilitar un «camp de BTT»

Junts per Reus ha presentat propostes electorals de l'àmbit esportiu aquest dilluns
Junts per Reus ha presentat propostes electorals de l'àmbit esportiu aquest dilluns | Junts per Reus
15 de maig del 2023
Actualitzat a les 17:02h
Teresa Pallarès es compromet a convertir l'actual pàrquing de camions de Reus situat a l'avinguda de Sant Bernat Calbó en un "parc multiesportiu". La candidata de Junts per Reus, "és una anomalia que hi hagi un pàrquing de camions enmig d'una zona residencial consolidada i ho volem resoldre". Ha de ser un espai amb zones verdes per passejar, córrer o anar en bicicleta i, fins i tot, ha de comptar amb un rocòdrom i amb paviment tou per fer activitats gimnàstiques, ioga o taitxí.

Ha presentat la promesa electoral acompanyada de l'actual regidor d'Esports i número cinc de la llista electoral, Pep Cuerba. Ha definit l'hipotètic espai com "un parc públic per a tothom, on poder fer esport i activitat física al centre de la ciutat". També vol incloure-hi un camp de "minifutbol" de gespa artificial, una pista de street bàsquet —bàsquet de carrer—, i espais per a patinar.

A la llista de zones amb les quals comptaria aquest parc també hi hauria un espai amb jocs adaptats i accessibles, un per a la petanca i un per a les bitlles. Més enllà de l'esport, comptaria també amb una zona de bars i restaurants, lavabos públics i wifi gratuït. Tot plegat en els gairebé 40.000 metres quadrats que ara ocupa el pàrquing de camions.

Per fer realitat aquest ambiciós projecte, Pallarès apunta que cal negociar i pactar, primer de tot, la cessió dels terrenys, que són de la Generalitat de Catalunya. En el capítol de compromisos electorals de l'àmbit esportiu, la cap de llista de Junts per Reus també ha promès l'ampliació del parc per a famílies i un "camp de BTT" —bicicletes tot terreny—. La darrera promesa és la construcció de tres polilleugers, dels quals n'hi ha un que ja s'ha projectat el darrer mandat a l'escola Marià Fortuny i un altre per al qual l'Ajuntament ja busca ubicació a la zona est de la ciutat.