L'Hospital de Reus restringeix l'ús de l'aigua de dutxes i aixetes

En les anàlisis rutinàries s'han detectat valors alterats

Una imatge de l'exterior de l'Hospital Sant Joan de Reus.
Una imatge de l'exterior de l'Hospital Sant Joan de Reus. | Reus.cat
16 de maig del 2023
Actualitzat a les 10:34h
L'Hospital Sant Joan de Reus ha restringit de manera temporal l'ús de l'aigua de les dutxes i aixetes de tot el centre sanitari. La mesura afecta tant als pacients com als professionals que hi treballen. En aquest sentit, les anàlisis rutinàries, que es fan de manera trimestral, han detectat valors alterats respecte dels estàndards que marquen els protocols.

Fonts consultades de l'Hospital Sant Joan de Reus han explicat que aquestes mesures s'allargaran durant un termini de 20 dies, una vegada es tinguin els resultats definitius de les darreres mostres analitzades i els valors estiguin de nou en els estàndards. En aquest període, no es pot fer servir l'aigua per dutxar-se, beure o rentar-se les dents.

Les mateixes fonts del centre sanitari, han afegit que "totes aquestes mesures s'apliquen amb caràcter preventiu per garantir el benestar de pacients i acompanyants".
 

Actuacions perquè l'aigua recuperi els valors que marca la normativa

A banda de la restricció d'ús de l'aigua de les dutxes i les aixetes de tot el centre sanitari, des de l'Hospital Sant Joan de Reus s'estan duent a terme actuacions perquè l'aigua recuperi els valors protocol·laris.

En aquest sentit, s'ha fet un xoc tèrmic a tot el circuit, fent córrer aigua a altes temperatures, alhora que s'han canviat els airejadors de les aixetes, així com els filtres.

Per tal que les persones ingressades mantinguin la seva higiene, el personal d'infermeria 
facilita material alternatiu.