Sendra (Junts) vol posar punt final al problema dels coloms a Tarragona

El candidat juntaire proposa la creació de l'Agència de Salut Pública de Tarragona i mesures contra la plaga de coloms

Jordi Sendra és el candidat de Junts per Catalunya a l'alcaldia de Tarragona.
Jordi Sendra és el candidat de Junts per Catalunya a l'alcaldia de Tarragona. | Junts per Catalunya
16 de maig del 2023
Actualitzat a les 18:52h
Jordi Sendra, cap de llista de Junts per Catalunya a l'alcaldia de Tarragona, ha presentat aquest dimarts la seva proposta per acabar amb la massificació de coloms que hi ha a la ciutat. Sendra ha dit que "Tarragona s'ha convertit en patrimoni dels coloms i no hi ha cap ciutadà que no hagi estat afectat per aquesta problemàtica".

El candidat dels juntaires ha assenyalat que "30 coloms fan bonic, però 30.000 són una plaga i des de Junts la volem combatre". En aquest sentit, ha assegurat que hi ha diversos motius per posar fil a l'agulla a aquesta problemàtica.

"Per brutícia, perquè els excrements són corrosius i malmeten el mobiliari urbà i el patrimoni, també per salut pública, ja que són transmissors de més de 40 malalties infeccioses i són portadors de paràsits com paparres, polls, sarna i àcars", ha dit Sendra.
 

Les propostes de Junts per reduir la població de coloms a Tarragona

El cap de llista de Junts per Catalunya ha posat sobre la taula la creació de l'Agència de Salut Pública de Tarragona, un ens que "aglutini totes les competències municipals en aquest àmbit, com el laboratori municipal, el control d'aigües o les plagues, entre altres".

Per tal de combatre els coloms, Jordi Sendra ha proposat una estreta col·laboració amb el Port de Tarragona, ja que "els coloms mengen allà i dormen a la ciutat, per això hem de posar mesures estructurals a les mateixes instal·lacions portuàries".

Així, el candidat juntaire ha assegurat que "hem d'evitar la nidificació, fer recollides d'ous i fer captures amb gàbies específiques". Així mateix, s'ha mostrat contrari a l'ús de pinsos esterilitzants perquè "és un producte d'ús veterinari que també esterilitza qualsevol altra au que en mengi".