1 de 10

EN DIRECTE: Seguiment de la campanya per les municipals a Tarragona

Nova jornada de campanya a la demarcació de Tarragona

Una urna plena de vots. | TarragonaDigital
per TarragonaDigital, Tarragona | 17 de maig de 2023 a les 06:00 |
Arrenca el dimecres, 17 de maig, i els partits polítics de la demarcació de Tarragona tenen agendats nombrosos actes per presentar a la ciutadania les seves propostes de cara a les eleccions municipals del 28 de maig.

Com cada dia, podeu seguir tota l'actualitat informativa sobre el 28-M a la demarcació de Tarragona en aquest minut a minut.


 21:14 

L'avignuda del Carrilet ha sigut escenari del míting d'ERC Reus Foto: Jordi Olària Gras


ERC Reus ha celebrat un míting electoral a l'avinguda del Carrilet aquest dimecres a la tarda. El partit veu la reforma prevista a la zona com una peça essencial del seu projecte de ciutat. a l'acte hi ha participat Oriol Junqueras, que «que Reus tingui ambició i voluntat de lideratge, que es posi al capdavant del Camp de Tarragona»

 18:25 

Simó Gras, al centre de la imatge, és el cap de llista de Junts a Mont-roig del Camp. Foto: Junts per Mont-roig


Simó Gras, de 44 anys, és el cap de llista de Junts a l'alcaldia de Mont-roig del Camp, agafant el relleu de Francisco Chamizo, candidat d'aquest espai polític en els comicis de 2015 i 2019. Però el fet que fa destacar l'alcaldable juntaire en aquest municipi del Baix Camp és que fins al passat estiu era mossèn, sent el plebà de Montblanc i el portaveu de l'Arquebisbat de Tarragona.
 
En aquest sentit, fa uns mesos, Gras va decidir fer un gir de 180 graus en la seva vida i va penjar els hàbits per motius personals. El candidat de Junts, que va estudiar dret canònic a Roma, és molt conegut a Mont-roig del Camp, ja que va néixer i es va criar al municipi.

 18:19 

Junts per Reus promet crear una mesa de seguretat a cada districte de la ciutat Foto: Jordi Olària Gras


Teresa Pallarès, alcaldable de Junts per Reus, ha volgut deixar clar que tindrà "tolerància zero amb les ocupacions" d'habitatges. És la seva primera prioritat en matèria de seguretat d'un paquet de quatre línies de treball. També inclou la creació d'una "mesa ciutadana de seguretat" a cada districte de Reus.

 17:03 

Vicent Collado i Eva Miguel, al parc eco-històric del Pont del Diable. Foto: Cedida


La CUP de Tarragona ha presentat aquest matí al parc eco-històric del Pont del Diable les seves polítiques en matèria de gestió forestal. A més, les anticapitalistes han reivindicat la feina feta al capdavant de la Conselleria de Medi Ambient i han exigit l'execució del GreenBelt'26, ja que, segons ha alertat la cap de llista, Eva Miguel, "a Tarragona som uns experts en deixar perdre fons".

Vicent Collado, número tres de la llista, s'ha mostrat preocupat pel context de pèrdua de biodiversitat generalitzada als ecosistemes del territori. En aquest sentit, ha dit que "Tarragona no és aliena a aquesta situació i una simple passejada per l'Anella Verda posa en evidència la manca de resiliència dels nostres ecosistemes".

Sobre aquesta qüestió, ha exposat la necessitat de treballar per un canvi de mentalitat profund "que posi els espais naturals per damunt dels interessos econòmics". Collado ha proposat implementar una gestió forestal real "que contempli les finques de titularitat pública i també els terrenys en mans privades".

Així mateix, ha defensat el foment de la silvicultura, la concepció de l'agricultura a l'Anella Verda com a eina de gestió i la necessitat d'expropiar el bosc de la Marquesa per tal que esdevingui "un espai 100% públic que puguem preservar".

 13:58 

Ara Reus obre diverses línies per ampliar el parc d'habitatge assequible de la ciutat Foto: Ara Reus


Ara Reus es compromet a destinar un milió d'euros l'any durant el pròxim mandat a la compra i rehabilitació de pisos. L'alcaldable Daniel Rubio ha anunciat les propostes del partit en aquest àmbit amb especial incís en l'ampliació del parc d'habitatge assequible municipal.

 13:58 

Imatge de la roda de premsa Foto: Cedida


Teresa Rull, la candidata d'ERC Valls, ha presentat aquest matí les propostes d'Esquerra Republicana sobre comerç, turisme i Centre Històric. Les propostes republicanes sobre el Centre Històric són dinamitzar el Centre Històric a partir dels nous equipaments municipals que ja estan oberts o ho faran en els pròxims anys: casal cívic de Ca Xapes, Ca Padró-Escola de Música Robert Gerhard, Biblioteca Carles Cardó, Espai Jove, Casa de la Festa, Església de Sant Francesc i Museu Casteller. També volen crear una nova línia d'ajuts per la compra d'habitatges al Centre Històric i esponjar el Centre Històric. 

D'altra banda, en l'àmbit del comerç i turisme, els republicans volen crear una moneda local per generar un efecte multiplicador de la despesa local i garantir la circulació del diner dins la ciutat. També volen fomentar l'obertura de nous comerços promovent el lloguer de locals actualment buits i potenciar l'activitat comercial durant la campanya de Nadal amb més il·luminació als carrers i un mercat específic amb casetes firals per als dissenyadors locals. 

També volen convertir el Museu Casteller en el pol d'atracció de visitants, que contribuiran a mantenir viu l'entorn i el Centre Històric i crear el Patronat Comarcal de Turisme de l'Alt Camp amb l'objectiu de generar col·laboració entre els diferents recursos i agents turístics de la comarca per implementar un producte turístic que generi més interès entre la demanda i impacti positivament en el creixement i la diversificació de l'economia local i comarcal. Per últim, es vol habilitar un aparcament de caravanes regulat per a aquelles famílies que facin aquest tipus de turisme en ruta.

 13:38 

El PSC de Reus ha presentat la mesura com una aposta per connectar quatre barris entre si i amb el centre Foto: PSC Reus


El PSC de Reus vol convertir el carrer Astorga en "un gran passeig" on convisquin vianants, cotxes i bicicletes. L'alcaldable, Sandra Guaita, planteja l'actuació com una mesura per unir els barris Fortuny, Juroca, Parcel·les Casas i Montserrat entre si i amb el centre.

 13:17 

Imatge de la roda de premsa Foto: Cedida


La CUP de Valls ha explicat les seves propostes en el marc de les qüestions nacionals i antirepressives. Els anticapitalistes posen especial èmfasi en la col·laboració des de l’ajuntament amb totes les iniciatives que promoguin la identitat compartida, lingüística i cultural i donar suport a totes aquelles iniciatives i moviments socials que treballen en àmbits i propostes que permetin avançar en la construcció nacional dels Països Catalans. D’aquesta manera, en l’àmbit antirepressiu defensen donar suport i cobertura a les persones que lluiten per la preservació del territori i la defensa dels drets socials, col·lectius i nacionals.

En matèria de política municipal segueixen apostant per dotar-se de mecanismes de transparència i control de l’actuació dels cossos de seguretat respecte el compliment dels drets humans i les llibertats, blindar l’ús de l’espai públic a col·lectius i partits polítics feixistes a la ciutat evitant o dificultant la presencia d’aquells que alimenten un discurs d'odi.

Finalment, es comprometen a treballar per un Valls antimilitarista compromès amb el desarmament i la promoció d’unes polítiques locals basades en la cooperació, el respecte, la igualtat i la cohesió social. Expulsar els militars de l’Espai de l’Estudiant així com de qualsevol espai educatiu i evitar la presència de la policia local amb armes a les instal·lacions i les aules d’escoles, instituts, centres formatius o espais de lleure de Valls. 

 13:05 

ERC Reus vol sumar un punt d'atenció per a joves sobre sexualitat al projecte del barri del Carme Foto: ERC Reus


ERC Reus vol que el projecte urbanístic del barri del Carme inclogui un Punt d'Atenció Jove a les Sexualitats, a més del CAP, el pàrquing subterrani i els habitatges que s'hi preveuen. La promesa electoral l'ha anunciat l'alcaldable del partit, Noemí Llauradó, com un pas més per l'Espai Jove de Salut que hi ha a l'Oficina Jove de la Palma, però amb les mateixes línies, l'assessorament i l'acció comunitària. Aquest hipotètic servei actuaria "des d'una perspectiva d'optimització dels recursos existents a la xarxa sociosanitària normalitzada".

Ha de servir, segons ho han presentat els republicans, per "afavorir la vivència d'una sexualitat positiva i responsable des d'una mirada de feminisme interseccional". Llauradó apunta que "en moltes ocasions, ens trobem en situacions inesperades o no volgudes que s'haurien pogut solucionar fàcilment amb un bon acompanyament", que és, precisament el que persegueix aquesta proposta. Apunta que funcionarà sense cites prèvies i promovent una "fusió indistingible entre la intervenció sanitària, educativa i emocional".

 12:04 


El PSC de Joan Sans buscarà revalidar la victòria a les eleccions municipals del 28 de maig a l'Arboç. Després de dues majories absolutes consecutives, els socialistes han vist com es creava una llista de concentració amb antics membres de Junts, ERC i el mateix PSC per desbancar Sans de l'alcaldia. Alternativa per l'Arboç té a Olga Navarro com a cap de llista. ERC, amb Montserrat Ventura, i el PP, amb Maria Ester Curieses, són les altres formacions que es presenten. 

 10:35 

Maria Mercè Martorell ha presentat les seves propostes en comerç i turisme. Foto: PP Tarragona


La candidata del Partit Popular a l'alcaldia de Tarragona, Maria Mercè Martorell, ha presentat aquest dimarts les seves propostes sobre comerç i turisme. En aquest sentit, ha assegurat que "la Tarragona que defensem necessita una visió ambiciosa i estratègica per a afrontar els nous reptes econòmics i socials, amb l'atracció de més activitat comercial i turística".

Martorell aposta per "promoure la declaració de Tarragona com a municipi turístic a l'efecte d'horaris comercials", alhora que ha assenyalat que és vital "redefinir bonificacions dirigides tant al sector comercial com als seus clients per a la utilització dels pàrquings públics".

La cap de llista popular ha manifestat que "comerç, turisme i patrimoni seran accions de treball prioritàries a desenvolupar".

 10:31 

Imatge de la roda de premsa Foto: Albert Oliva


Junts per Valls ha presentat les seves propostes programàtiques en matèria d’Ensenyament de cara a les eleccions municipals del proper 28 de maig. D’entre les propostes de l’equip de Dolors Farré destaca la definició i planificació d’un nou futur educatiu per la ciutat, adaptat als nous reptes demogràfics i mantenint els projectes educatius vigents. Junts també vol reformular i reimpulsar el Pla Educatiu Entorn de la ciutat, com a eina important de l’àrea d’Ensenyament.

Un altre dels eixos destacats de les propostes de Junts per Valls és l’impuls decidit per la Formació Professional Dual, creant una autèntica xarxa cooperativa i d’aliança amb el teixit empresarial vallenc. En la mateixa línia, també es volen impulsar estudis universitaris especialitzats i de recerca d’acord amb les fortaleses del sector industrial local, així com de l’àmbit agrícola i de serveis, de manera coordinada amb els centres educatius de formació superior. 

el que fa als equipaments, Junts per Valls continuarà reclamant a la Generalitat de Catalunya l’acompliment de les inversions necessàries als centres educatius de la localitat, mentre proposa la redacció d’un pla de manteniment per a les escoles. Completen les mesures la creació d’un Consell municipal d’Infants, la cooperació amb les comunitats educatives en el desenvolupament d’activitats i xerrades formatives adreçades a les famílies, els ajuts a l’escolarització o el desenvolupament d’un projecte d’inclusió a través de la música.

 10:14 


Primer el Vendrell Junts ha anunciat la creació d'un cos d'agents cívics per reduir l'incivisme a la ciutat si formen part del pròxim govern municipal. Una mesura que vindria acompanyada de l'activació del Consell de Civisme i Convivència, que remarquen que no s'ha reunit ni una sola vegada aquest mandat.

 10:05 
El PSC del Vendrell ha promès crear un sistema de bons escolars perquè les famílies puguin fer front als costos de l'inici del curs. Els bons estarien valorats en 100 euros que es podrien gastar al comerç local.

 

 07:37 

Imatge del míting d'ahir Foto: Cedida


L'alcaldable republicana de Valls, Teresa Rull Ferré, acompanyada per persones de la candidatura i per la consellera d'Afers Exteriors del Govern de Catalunya, Meritxell Serret Aleu, ha presentat les propostes electorals en matèria d'esports i cultura. En l'àmbit esportiu, es vol promocionar l'esport femení, incentivar les subvencions a les entitats esportives, millorar la piscina municipal, instal·lar grades a la pista d'atletisme i cobrir la pista poliesportiva del Vilar.

En l'àmbit cultural, ERC vol programar espectacles locals i de proximitat, potenciar el teixit associatiu de cultura popular, promocionar l'art de carrer, crear un bo cultural per a joves, gent gran i persones amb pocs recursos, fomentar la masoveria cultural en locals buits, ampliar els serveis i l'espai de l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació a la ciutat i augmentar els espais expositius i d'actuació. Els republicans també volen dinamitzar la Casa de la Festa com espai de trobada entre les entitats i es vol treballar per adquirir la propietat dels terrenys del Vilar a fi i efecte de poder continuar les excavacions del poblat iber.

 07:00 
Engeguem una nova jornada de seguiment de la campanya electoral a la demarcació de Tarragona.

Recordeu que a TarragonaDigital.com hem posat en marxa un seguit d'enquestes, completament anònimes, en què podeu indicar a quin partit teniu previst votar a les pròximes eleccions municipals al vostre municipi.


 

Participació