1 de 10
Cultura

Arriba la segona Fira d'Indians de Calafell

El nucli antic acull un ampli programa d'activitats aquest cap de setmana

Cal Bolavà de Calafell. | Ajuntament de Calafell
per Redacció / M.G., Calafell | 17 de maig de 2023 a les 12:27 |
Calafell acull aquest cap de setmana la segona edició de la Fira d'Indians, una programació cultural i festiva que vol dinamitzar el nucli antic aprofundint en el passat indià del municipi. A Calafell es conserven diverses cases aixecades per persones que havien fet fortuna a Amèrica, que es coneixien amb el nom d'indians.

Destaquen Cal Perico, que és la imatge escollida per anunciar la fira, Cal Bolavà, la Sínia o l'Hostal. Darrere d'algunes d'aquestes construccions hi havia els marquesos de Samà i de Comilles, sovint relacionades amb alguna explotació agrícola. 


La Fira d'Indians preveu que entre el 20 i el 21 de maig els carrers i les places de Calafell Poble acullin recreacions de la vida de finals del segle XIX, demostracions d'oficis de l'època, xerrades, cercaviles, o exhibicions de teatre de carrer. Es pot consultar el programa complet en aquest enllaç.

Mercat de segona mà i intercanvi

També aquest diumenge 21 de maig tindrà lloc a Calafell el Mercat de segona mà i intercanvi, que es farà al Passeig Marítim de Segur, entre el Port i el carrer del Duero, de les nou del matí a les tres de la tarda. Està organitzat per l'Associació de Comerciants de Segur de Calafell, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Calafell.


 
Participació