Troben a Salou dos laboratoris que creaven la droga 'zombi' per exportar

La Guàrdia Civil ha detingut set persones i ha intervingut 52 quilos de drogues sintètiques

Imatge de la droga intervinguda per la Guàrdia Civil.
Imatge de la droga intervinguda per la Guàrdia Civil. | Guàrdia Civil
18 de maig del 2023
Actualitzat a les 14:24h
La Guàrdia Civil ha dut a terme tres operacions contra el tràfic internacional de drogues sintètiques a les províncies de Barcelona i Tarragona. En aquest sentit, han detingut set persones i han investigat una cinquantena per un suposat delicte de tràfic de drogues i pertinença a organització criminal.

Durant els operatius, també s'han intervingut 52 quilos de diversos tipus de drogues sintètiques —originàries de l'Índia i que es coneixen com a 'zombie drug' o 'miau-miau'— i s'han desmantellat dos laboratoris clandestins a Salou i altres dos a Barcelona.

Entre la droga intervinguda per la Guàrdia Civil, els agents també van trobar 100.000 dosis de Viagra, 173.808 euros en efectiu i nombrosa maquinària per a fabricar i encapsular la droga.

Així mateix, també es va trobar a més nombrosa documentació i balanços econòmics, els registres dels quals indiquen que, en els mesos de major activitat, les organitzacions criminals van arribar a tenir 1,6 milions d'euros de benefici.
 

Les organitzacions criminals estaven assentades a Barcelona i Tarragona

En el marc de les investigacions, que van començar fa més d'un any, la Benemèrita va tenir coneixement que organitzacions criminals, assentades a Barcelona i Tarragona, rebien substàncies químiques per paqueteria postal des dels Països Baixos i una vegada a Barcelona, la processaven i emmagatzemaven en laboratoris clandestins.

Les organitzacions criminals operaven a través de la 'Dark web' i enviaven la droga per paqueteria postal utilitzant identitats falses per a evitar que es poguessin relacionar els enviaments entre si. Aquests grups criminals estaven perfectament estructurats, tenien capacitat per a realitzar més de 2.000 enviaments al mes, generalment a Espanya i França.

En aquest sentit, feien servir empreses pantalla per a donar cobertura legal a les importacions de les substàncies. Els cobraments els rebien per transferència bancària i criptomonedes i invertien part dels beneficis a comprar habitatges de luxe a la costa mediterrània.