Junts per Reus vol que el Vapor Vell sigui seu del HUB agroalimentari

Teresa Pallarès ho considera una aposta, alhora, per dinamitzar la zona

Ho veuen com una aposta per un sector clau i en el qual afirmen que Reus ja és referència
Ho veuen com una aposta per un sector clau i en el qual afirmen que Reus ja és referència | Junts per Reus
18 de maig del 2023
Actualitzat a les 16:28h
El Vapor Vell de Reus s'ha tornat a convertir en blanc de propostes per segona campanya electoral consecutiva. Aquest dijous ha sigut Junts per Reus qui hi ha plantejat la seva de la mà de l'alcaldable de la formació, Teresa Pallarès. El seu compromís és que l'espai on ara es desa el Seguici Festiu passi a acollir "la seu del HUB agroalimentari del sud de Catalunya".

"El HUB Foodtehc & Nutrition serà un centre amb laboratoris d'innovació tecnològica del sector agroalimentari", ha recordat. El projecte es va anunciar com una de les apostes més ambicioses entre les candidatures que apadrinava la Generalitat per aconseguir fons europeus. Una via que havia d'aconseguir una inversió d'uns 50 milions d'euros, però que fins ara no ha donat fruits.

Amb tot, Pallarès hi projecta unes instal·lacions on es podran fer demostracions i on hi haurà espais de coworking —treball compartit— per oferir despatxos i sales de reunions. També ha de permetre, segons ha explicat, l'organització de congressos i d'esdeveniments comercials i promocionals. Segons assegura, a escala mundial es preveu un increment de població que l'any 2050, la cap de llista de Junts per Reus situa cap als 10.000 milions de persones.

Això implica, segons ha afirmat, que calgui incrementar la producció alimentària i, per tant, el sector agroalimentari pot viure una expansió. "Reus és capdavanter en el sector tecnològic i agroalimentari i hem de crear les sinergies per fer aflorar totes les nostres potencialitats", ha reblat Pallarès. Aquest projecte per al Vapor Vell el planteja en col·laboració amb la URV, l'IRTA i la Cambra de Comerç.

La número sis de la llista, Sarah Dubois, ha subratllat que la capital del Baix Camp és "la segona ciutat de Catalunya en tant per cent d'ocupació en l'àmbit TIC" —tecnologies de la informació i la comunicació—. Per a Pallarès, situar la seu del HUB al Vapor Vell suposaria generar "una nova centralitat urbana al barri" i, per tant, dinamitzar-ne la vida empresarial, social i comercial.