1 de 10
Alt Camp

Let's Clean Up Europe: Més de 800 infants de Valls netegen els torrents

Es van recollir més de 900 quilos de residus

Imatge de l'acció al Pati | Cedida
per Albert Oliva, Valls | 22 de maig de 2023 a les 08:42 |
La iniciativa "Let's Clean Up Europe" arriba a Valls. La capital de l'Alt Camp ha organitzat una gran acció, que sota el lema «Fem neteja als torrents!», preveu netejar espais naturals de la ciutat. La iniciativa, va tenir lloc el passat dilluns 8 de maig, i va mobilitzar 10 centres educatius de primària i de secundària de la ciutat que formen part del Programa Escoles Verdes amb un total de més de 800 infants de Valls. Aquest any l'alumnat que va participar al projecte va recollir un total de 938,92 quilos. Dels quals, 488,98 eren rebuig, 192,99 vidre, 191,12 envasos i, finalment, 66 paper.

A l'acció "Fem neteja als Torrents!" els grups participants van fer sortides de neteja en diversos recorreguts, majoritàriament a l'entorn dels torrents de Valls, i també en alguns camins del municipi. L'alumnat de cada grup, proveït dels corresponents materials de seguretat i higiene (guants i sacs) van recollir selectivament els residus que troben durant el recorregut (llaunes i envasos, vidre, paper i altres) tot pesant els quilos recollits de cada fracció. També fotografien i documenten altres residus que no es poden recollir en aquesta acció, com la gran quantitat de tovalloletes humides que es poden veure en algunes localitzacions dels nostres torrents, o andròmines i residus de gran volum.


Com a conclusió de la macroacció de neteja, durant tot el dia es va realitzar, al Pati, una acció col·lectiva de reflexió i de visualització dels residus recollits. Alhora, els serveis de neteja municipals van traslladar a aquest punt tots els residus recollits pels diferents grups, per tal d'agrupar-los en una acció de visibilització i denúncia dels mals hàbits d'una part de la ciutadania.

En arribar al Pati, els grups escolars van realitzar una activitat de reflexió, el resultat de la qual van penjar en uns expositors situats a la mateixa plaça. Aquestes reflexions dels infants i joves vallencs i vallenques van estar exposades al Pati, per tal de que el conjunt pogués ser visitat per la ciutadania vallenca i servís també de punt de reflexió.


El principal objectiu de l'acció "Fem neteja als Torrents!" no és la realització de la neteja en sí, sinó la sensibilització dels i les escolars i de tota la ciutadania de la importància de tenir cura del nostre entorn i de la problemàtica que suposa l'abandonament de residus al medi. L'acte conjunt al Pati va voler ser un crit d'alerta i un punt de reflexió per tota la població que el va visitar, per tal de millorar la conscienciació de tothom en el respecte de l'entorn del municipi.
Participació