1 de 10
Successos

Cop a un grup criminal dedicat a la droga amb ramificacions a Tarragona

Detenen més d'una trentena de persones per presumptes delictes d'organització criminal i tràfic de drogues

L'operatiu es va saldar amb una trentena de detinguts a tot l'Estat. | TarragonaDigital
per TarragonaDigital, Tarragona | 22 de maig de 2023 a les 10:40 |
La Guàrdia Civil ha desarticulat una organització criminal de Castelló amb ramificacions a Catalunya, el País Valencià i Navarra, que es dedicava al cultiu de marihuana. En total s’han detingut 31 persones com a presumptes autores dels delictes d'organització criminal, tràfic de drogues i defraudació de fluid elèctric.

Els agents han realitzat més d’una vintena de registres domiciliaris en els quals s'han trobat 10.676 plantes de marihuana i 69 quilos de cabdells. Així mateix, s'hi han intervingut més de 5.000 euros, una pistola, documentació, vehicles d'alta gamma, així com dispositius electrònics i d'emmagatzematge. A Tarragona s'han realitzat fins a 9 detencions.


Els agents estimen que només en el període investigat, el valor de la marihuana hauria ascendit a 1.000.000 d'euros al mercat. Així mateix, s'estima que el valor defraudat de subministrament elèctric seria d’uns 750.000 euros.

La investigació va començar l'any 2022 quan es va detectar l'assentament d'un grup d'albanesos sospitós d'estar conformant una xarxa criminal a Castelló. Els agents van comprovar que cap d’ells exercia cap activitat laboral i que l'organització comptava amb l'ajuda d'un agent immobiliari, l'activitat laboral del qual estava pràcticament dedicada a l'organització.  Els investigadors van identificar més d’una trentena de persones integrants que, sota la direcció d'una parella albanesa, desenvolupaven funcions de forma organitzada i jerarquitzada en diferents tasques.

Nou detencions a Tarragona


Quan els membres estaven assentats realitzaven la instal·lació i iniciaven el cultiu de marihuana. Involucraven nous integrants amb la finalitat de vigilar i custodiar les plantacions, en possibles condicions abusives i d'explotació, mantenint les portes i finestres tancades, moltes vegades sense poder sortir a l'exterior, i depenent de terceres persones per alimentar-les, en un espai interior summament reduït i envoltat de plantes.

La investigació policial ha permès fins ara aportar nombrosos indicis i evidències sobre la possible comissió de delictes d'organització criminal, tràfic de drogues i defraudació de fluid elèctric. S’han fet 17 detencions a Castelló, nou a Tarragona, dues al País Valencià, dues a Navarra i una a Barcelona. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.
Participació