Què va passar: La hipòtesi sobre el cadàver aparegut en un cotxe a l'Ebre

Aquest diumenge va aparèixer un vehicle enfonsat al riu Ebre amb un cos a l'interior

L'operatiu per retirar el vehicle de l'interior del riu serà aquest dilluns.
L'operatiu per retirar el vehicle de l'interior del riu serà aquest dilluns. | Ariadna Escoda
22 de maig del 2023
Actualitzat a les 11:01h
Aquest diumenge, 21 de maig, les Terres de l'Ebre van ser protagonistes d'un nou succés. Quan faltaven pocs minuts per les onze del matí, els serveis d'emergències van rebre un avís ciutadà que indicava que hi havia un vehicleenfonsat al pas de barques de Miravet, a la Riberad'Ebre.

Ràpidament, es van activar els Mossos d'Esquadra, els Bombers de la Generalitat amb fins a 12 dotacions i una unitat subaquàtica del GRAE (Grup d'Actuacions Especials) i el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) per si hi havia ferits.

Quan els GRAE van accedir al cotxe que estava enfonsat al riu Ebre, van fer una macabratroballa: a l'interior hi havia el cos d'un homemort.

Per què es va enfonsar el cotxe a Miravet


La macabratroballa es va fer en un punt, el pas de barques de Miravet, que connecta la carretera C-12 amb la TV-3023. Quan el GRAE va poder treure el cos sense vida de la persona que hi havia l'interior del cotxe, els Mossos d'Esquadra van poder comprovar que no presentava signes de criminalitat.

Les primeres investigacions de la policia ja apuntaven a una mortaccidental, i segons ha avançat elCaso.cat aquesta seria la causadefinitiva.

El cadàver trobat a l'interior del cotxe a Miravet és el d'un home, de 50anys i nacionalitat francesa, que vivia a la zona. Segons explica el mitjà, les investigacions dels Mossos apunten que la mort s'hauria produït de nit.

La hipòtesi amb la qual es treballa és que l'home s'hauria desorientat conduint per aquesta zona de nit i hauria acabat dins de l'aiguaaccidentalment. De fet, també avança el mitjà que la finestra del vehicle estava oberta, un fet que sumat a la falta de criminalitat que presenta el cos, reforçaria la teoria de la mortaccidental.

Tot i que durant la jornada de diumenge ja es va retirar el cos sense vida de l'home, el vehicle encara és a l'interior del riu Ebre, i s'espera que durant la jornada d'aquest dilluns es puguin culminar les maniobres d'extracció del turisme.