El PSC de Reus vol vianalitzar el carrer Rocamora i fer-ne un eix urbanístic

Sandra Guaita planteja reformes al Mercat del Carrilet i a l'estació d'autobusos, que vol connectar amb el centre a través d'aquest eix

El PSC de Reus proposa connectar l'estació de busos amb el centre de la ciutat a través del carrer de Rocamora
El PSC de Reus proposa connectar l'estació de busos amb el centre de la ciutat a través del carrer de Rocamora | Jordi Olària Gras
22 de maig del 2023
Actualitzat a la 13:56h
El PSC de Reus es compromet a vianalitzar el carrer de l'Escultor Rocamora per convertir-lo en un eix que connecti l'estació d'autobusos amb el centre de la ciutat. Un projecte que també contempla enderrocar l'últim edifici que queda al capdamunt de l'avinguda del Carrilet. Tot plegat inclòs en una reforma que també ha d'afectar l'actual Mercat del Carrilet i l'estació d'autobusos.

L'alcaldable de la formació, Sandra Guaita, ha presentat el projecte aquest dilluns com un "eix comercial, urbanístic i social". "Volem connectar l'estació d'autobusos amb el centre i el nord de la ciutat", ha reivindicat. Recorda que la instal·lació és una de les principals portes d'entrada a la ciutat, tant de visitants com de treballadors.

És per això que aposten per "reformar el carrer de l'Escultor Rocamora perquè permeti que la ciutadania el gaudeixi". A grans trets, aquesta reforma consistiria a restringir-hi el trànsit de vehicles i deixar-lo com un carrer per a vianants, posant-hi arbrat i mobiliari urbà. Guaita ha assegurat que el projecte urbanístic que plantegen es treballarà amb el veïnat i els negocis de la zona per buscar el consens.

Prometen reformes al carrer Rocamora, el Mercat del Carrilet i l'estació d'autobusos

La proposta, de fet, ja es va anunciar l'any 2019 per part de Junts per Reus, amb la idea de convertir el carrer de l'Escultor Rocamora en un "bulevard". Durant aquest mandat, però, no s'ha avançat en aquest sentit, i es desconeix si la gran reforma que s'ha anunciat per aquesta zona es preveu que tingui algun impacte al carrer. Pel que fa al PSC, l'objectiu final és que es converteixi en una connexió amable entre l'estació d'autobusos i el centre de la ciutat a través de l'avinguda del Carrilet, on volen executar l'enderroc pendent a l'edifici que hi ha a la part superior.

Al capdavall del carrer Rocamora hi contemplen reformar el Mercat del Carrilet deixant-lo a la seva ubicació actual. Guaita recorda que el govern de Junts, ERC i Ara Reus ja va encarregar un estudi a Mercats de Barcelona que veia com a viable el Mercat del Carrilet allà on és ara. També ha subratllat la seva proposta de traslladar-hi una de les delegacions descentralitzades de l'OAC.

D'aquesta manera, exposa, s'incrementaria el pas de persones i, per tant, l'àmbit comercial de la zona guanyaria potencial. Totes aquestes reformes han de comptar, encara, amb un altre projecte, el de l'estació d'autobusos. L'equipament és titularitat de la Generalitat i és al Govern català a qui correspon fer-hi les obres.

La cap de llista del PSC de Reus s'ha compromès a "reclamar que la Generalitat faci la inversió justa i necessària" que fa anys que es planteja. De fet, assegura que serà la primera reclamació que farà a Salvador Illa "quan sigui president de la Generalitat el 2024". Una altra de les potes de la iniciativa que ha d'afectar el Mercat del Carrilet és obrir la possibilitat que s'hi instal·lin noves parades.

Les concessions actuals es troben en fase de pròrroga i, de fet, el govern de Reus fa temps que va deixar de permetre la incorporació de nous negocis. La mesura es va adoptar perquè tenien la idea de tancar l'equipament i, posteriorment, de traslladar-lo.