1 de 10
PROTECCIÓ CIVIL

Protecció Civil posa data per repetir la prova d'alertes a mòbils a Tarragona

La prova del passat 12 d'abril va resultar fallida i només van arribar el 35% dels missatges enviats

Protecció Civil tornarà a provar l'enviament de missatges a mòbils a la demarcació de Tarragona. | Neus Bertola/ACN
per TarragonaDigital, Tarragona | 22 de maig de 2023 a les 17:12 |
Protecció Civil ha anunciat que repetirà la prova d'alertes al mòbil a Tarragona, les Terres de l'Ebre i el Penedès el pròxim 13 de juny al matí. El simulacre es  repetirà després que el primer intent, el 12 d'abril, resultés "fallit", segons ha indicat l'organisme de gestió d'emergències en un comunicat.Igualment, la prova d'enviaments a la vegueria de Barcelona, que comprèn la ciutat de Barcelona i la zona metropolitana sud i nord, i que havia de tenir lloc el 31 de maig, queda ajornada fins que es comprovi que l'eina, desenvolupada pel Ministeri de l'Interior, "funciona correctament".

Fins ara s'han fet tres proves del sistema. La primera, el 28 de febrer a Lleida, Alt Pirineu i Aran; la segona, el 12 d'abril, a les vegueries de Tarragona, Terres de l'Ebre i Penedès, i la tercera, el 27 d'abril, a les vegueries de la Catalunya Central i Girona.

 

El missatge només va arribar al 35% dels telèfons

En la segona prova, la del 12 d'abril a les comarques tarragonines, el missatge massiu va arribar només al 35% dels telèfons mòbils, segons dades de l'enquesta desenvolupada per Protecció Civil després del simulacre. La Generalitat va reclamar a l'Estat, desenvolupadora i administradora de l'eina, que hi posés solució.

Poc després el Ministeri va dir que havia localitzat l'errada i l'havia arreglat. Ara, amb la prova del 13 de juny, es vol comprovar que en aquesta segona prova a Tarragona, Terres de l'Ebre i Penedès, tot funciona correctament abans de dur a terme la prova més gran pel que fa a la població afectada, que seria la de la vegueria de Barcelona.


Protecció Civil considera que el sistema és molt útil en cas d'emergència greu, ja que permet una difusió massiva en un espai molt curt de temps d'instruccions concretes a la població.
Participació