En Comú Podem Reus vol crear un centre de cures i un cangur municipal

Nazarete Troya també aposta perquè el pròxim govern de Reus tingui una regidoria de feminisme i defensa dels drets LGTBIQ+

Susana Segovia i Nazaret Troya durant la presentació de les propostes, a la plaça de la Patacada
Susana Segovia i Nazaret Troya durant la presentació de les propostes, a la plaça de la Patacada | En Comú Podem Reus
23 de maig del 2023
Actualitzat a les 10:03h
En Comú Podem Reus proposa crear un centre de cures, un servei de cangur municipal i una regidoria de feminisme i defensa dels drets LGTBIQ+. La coalició —concórren a les eleccions municipals juntament amb Pirates de Reus— planteja els compromisos amb l'objectiu d'"articular polítiques feministes per aconseguir la igualtat d'oportunitats entre els veïns i veïnes de Reus". L'alcaldable de la formació, Nazaret Troya ha presentat les propostes del partit en aquest àmbit acompanyada de la diputada al Parlament Susana Segovia.

La diputada ha afirmat que "En Comú Podem és l'única garantia que a Reus hi hagi un govern d'esquerres i un govern realment feminista". La voluntat dels comuns és que les polítiques feministes s'apliquin "en totes les polítiques del consistori, incloent-hi l'urbanisme, els drets laborals, l'educació, l'acompanyament a les víctimes de violència de gènere o l'habitatge". És per això que, segons ho plantegen, la regidoria de feminisme i defensa dels drets LGTBIQ+ no només tindria competències pròpies, sinó que treballaria de manera transversal.

Troya ha concretat els compromisos del partit local en aquest àmbit, començant per la creació d'una regidoria específica. També volen dedicar un 1% del pressupost municipal a aquestes polítiques i fer créixer aquesta partida fins al 3%.

La tercera proposta principal és "democratitzar les cures, que siguin responsabilitat de tothom i estiguin distribuïdes de manera equitativa". Per fer-ho, Troya aposta per crear un centre de cures i un cangur municipal que permeti millorar la conciliació entre la vida laboral i familiar.